You Are Here: Home » Uncategorized » Δέσμευση αρνιών από τη Ρουμανία στην κρεαταγορά του Ρέντη

Δέσμευση αρνιών από τη Ρουμανία στην κρεαταγορά του Ρέντη

Δέσμευση αρνιών από τη Ρουμανία στην κρεαταγορά του Ρέντη

30 ολόκληρα νωπά αρνιά προέλευσης Ρουμανίας συνολικού καθαρού βάρους 284 κιλών δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο αστυκτηνιατρικό έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου κρεάτων στην κεντρική κρεαταγορά του Ρέντη, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και δέσμευσαν στους ψυκτικούς θαλάμους της επιχείρησης, 30 ολόκληρα σφάγια αρνιών προέλευσης Ρουμανίας συνολικού καθαρού βάρους 284 κιλών. Τα συγκεκριμένα σφάγια έφεραν ελλιπείς και ασαφείς σφραγίδες καταλληλότητας υγειονομικού κτηνιατρικού ελέγχου ως προς τον κωδικό του σφαγείου και τη χώρα προέλευσής τους κατά παράβαση της ισχύουσας Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι από τους ελεγκτές τροφίμων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του Πειραιά, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλα τα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων, ειδικότερα εκείνων που παραδοσιακά αυτές τις ημέρες παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου με αφορμή τους ελέγχους έκανε τη σχετική δήλωση: «Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά δεν σταματούν τους εντατικούς ελέγχους προκειμένου να προστατεύσουν τους καταναλωτές ειδικά αυτή την περίοδο που είναι αυξημένη η κίνηση στην αγορά του κρεάτων και ειδικότερα των αρνιών. Τα φαινόμενα εισαγωγής ακατάλληλων τροφίμων από χώρες του εξωτερικού θα αντιμετωπίζονται απαρέγκλιτα και θα εφαρμόζονται οι διατάξεις όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı