You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Δέσμευση Ανωμερίτη στους Ναυπηγοεπισκευαστές για ενεργοποίηση της ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε.

Δέσμευση Ανωμερίτη στους Ναυπηγοεπισκευαστές για ενεργοποίηση της ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε.

Δέσμευση Ανωμερίτη στους Ναυπηγοεπισκευαστές για ενεργοποίηση της ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε.

Με την Ομοσπονδία Εργοδοτικών Ενώσεων Επιχειρήσεων Ναυπήγησης και Επισκευής Πλοίων Πειραιά συναντήθηκε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης για θέματα της Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας του Πειραιά και του Περάματος.

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης διαβεβαίωσε την Ομοσπονδία για την πορεία των ακόλουθων θεμάτων:

1. Ενεργοποίηση της ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. βάσει των αποφάσεων απόσχισης δραστηριοτήτων από τον ΟΛΠ Α.Ε., όπως αποφάσισε για το 2012 το Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε.

2. Ολοκληρώθηκαν οι νομικές και οικονομικές μελέτες για τη ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε., απαραίτητες για τον καθορισμό του οριστικού μετοχικού της κεφαλαίου και τη συμμετοχή των επιχειρήσεων του κλάδου στο μετοχικό κεφάλαιο και τη διοίκηση της εταιρείας.

3. Ο ΟΛΠ Α.Ε. αποδέχεται με ικανοποίηση τη συμμετοχή εκπροσώπων των Επιμελητηρίων (ΕΒΕΠ) στη ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε.

4. Στη φάση αυτή ο ΟΛΠ Α.Ε. δεν προτίθεται να παραχωρήσει τον τομέα ναυπηγοεπισκευής ως σύνολο χώρων ή δραστηριοτήτων σε κανέναν τρίτο φορέα.

5. Η ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. έχει κινηθεί και στηρίζει το πρόγραμμα απορρόφησης κονδυλίων από το Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων ύψους 8 εκ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας και συμφωνεί για τις διαδικασίες που έχουν επιλεγεί γρήγορης απορρόφησης.

6. Ο ΟΛΠ Α.Ε. επισκεύασε τη Μεγάλη Πλωτή Δεξαμενή δαπάνης 550.000 ευρώ και ανέθεσε την επίσπευση της Μικρής Πλωτής Δεξαμενής δαπάνης 850.000 ευρώ.

7. Ο ΟΛΠ Α.Ε. έχει εκπονήσει πλήρες σχέδιο για την κατασκευή νέων Πυλών Ελέγχου και κτιρίου γραφείων εντός της λιμενικής ζώνης. Το έργο όμως της φύλαξης του χώρου των εγκαταστάσεων και της ελευθερίας παροχής εργασίας είναι πρωτίστως ευθύνη των επιχειρήσεων και των συνδικάτων και όχι απλώς κανόνων ασφάλειας του ΟΛΠ Α.Ε.

8. Και οι δύο πλευρές συμφωνούν για τον επανακαθορισμό των χώρων στον εμπορικό λιμένα σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εγκρίνει το Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε.

Όπως τόνισε ο κ. Γ.Ανωμερίτης “H ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. είναι ο Φορέας της Ζώνης και θα ενισχυθεί για να λειτουργήσει αποτελεσματικά άμεσα. Οι όποιες καθυστερήσεις, οι οποίες οφείλονται στα γενικότερα θέματα της ναυπηγοεπισκευής (Σκαραμαγκάς και Ελευσίνα), θα αναπληρωθούν τα ταχύτερο δυνατό. Η κρίση που υπάρχει είναι γνωστή, μπορεί όμως η κατάσταση να βελτιωθεί με συντονισμένες κινήσεις. Ο ΟΛΠ Α.Ε. παρά τις ζημιές τις οποίες υφίσταται στον χώρο αυτό, θα συνεχίσει να βοηθάει τη Ζώνη ώστε να μπορέσει από το 2012 να επέλθει κάποια ανάκαμψη. Ο ΟΛΠ Α.Ε. πιστεύει στις δυνατότητες των επιχειρήσεων, των τεχνικών και των εργατών της ΝΕΖ, πρέπει όμως και οι δύο να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή”.

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı