You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δένουν την Τετάρτη τα πλοία

Δένουν την Τετάρτη τα πλοία

Δένουν την Τετάρτη τα πλοία

Τη συμμετοχή των πληρωμάτων των πλοίων όλων των κατηγοριών, πανελλαδικά, στην Γενική 24ωρη Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε., την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Τα άμεσα και καυτά αιτήματα της Ομοσπονδίας τα οποία και επανειλημμένως έχουν τεθεί υπόψη των υπηρεσιακών παραγόντων και τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις είναι τα εξής:

1. Άμεση άρση της πολιτικής κινητοποίησης (επιστράτευσης)

2. Άμεση διόρθωση και απάλειψη της ρύθμισης (άρθρ. 6 παρ. 1) του Κανονισμού

3. Ριζική επανεξέταση των αποφάσεων ΥΝΑ για σύνθεση πληρώματος των πλοίων Ελλάδας – Ιταλίας

4. Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των Μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων καθεστώς

5. Άμεση λήψη μέτρου για την ανακούφιση των συνταξιούχων συναδέλφων μας από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων, που υπέστησαν την τελευταία διετία.

6. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων, που εκκρεμούν

7. Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας

8. Άμεση υλοποίηση της εξόφλησης δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων της Ακτοπλοΐας, σύμφωνα με τις δοθείσες δεσμευτικές δηλώσεις των εφοπλιστών.

9. Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες, καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» εργασίας, που ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων και ανταπόκριση επιτέλους του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) στο ρόλο για τον οποίον ιδρύθηκε

10. Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους στο φυσικό τους φορέα, τον Οίκο Ναύτου, ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη και ταπεινωτική ταλαιπωρία των ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, από τον ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια των φαρμάκων τους.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία καλεί όλους τους Έλληνες Ναυτεργάτες να ανταποκριθούν σύσσωμοι, μαζί με όλους τους λοιπούς εργαζομένους της Χώρας, προκειμένου να δώσουν το δυναμικό τους παρών και να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στα δεσμά των μνημονίων και των σε τους βάρος τους αντεργατικών μέτρων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı