You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δεμένα τα πλοία από σήμερα

Δεμένα τα πλοία από σήμερα

Δεμένα τα πλοία από σήμερα

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα απαντούν οι ναυτεργάτες στο πολυνομοσχέδιο για τα νέα μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας όπου μεταξύ άλλων καταργεί το συνταγματικά και με διεθνείς συμβάσεις κατοχυρωμένο δικαίωμα της Ομοσπονδίας για διαπραγμάτευση και υπογραφή Σ.Σ.Ν.Ε.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο και το σχέδιο νόμου για τα Τουριστικά Πλοία και να διαγραφούν οι σε βάρος του κλάδου νέες ρυθμίσεις, που αφορούν την προωθούμενη ρύθμιση Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στη Ναυτική Εργασία, τη χρηματοδότηση του ΝΑΤ, το «πλοίο ασφαλείας» και την κατάργηση του δικαιώματος απεργίας, την υπογραφή νέων ΣΣΝΕ και την εκπλήρωση των συμβατικών και νομίμων υποχρεώσεων της εργοδοσίας καθώς και την πλήρη εξόφληση όλων των δεδουλευμένων και οφειλόμενων αποδοχών τους ναυτεργάτες.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Φαίνεται ότι τα ντόπια και ξένα συμφέροντα δεν έμειναν ικανοποιημένα με την παράλληλα προωθούμενη ρύθμιση για και κατάργηση του δικαιώματος απεργίας και των λοιπών εργασιακών μας δικαιωμάτων, που συμπεριλαμβάνονται στο υπό επεξεργασία και ψήφιση νομοσχέδιο για τα Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις, και ζητούν περισσότερο αίμα και σάρκα από τις πλάτες των Ελλήνων ναυτεργατών.

Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και ΑΠΟΦΑΣΗ της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ είναι μία και μοναδική.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Μετά από τόσους μήνες απλήρωτης εργασίας, μετά από την προωθούμενη κατάργηση του δικαιώματος απεργίας και πλείστων όσων άλλων δικαιωμάτων μας, έρχεται τώρα και η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ και η ΠΤΩΧΕΥΣΗ του ΝΑΤ.

Τα όσα κύριοι Κυβερνώντες μας έχετε καταργήσει και τα όσα προσπαθείτε να μας καταργήσετε με τις νέες ρυθμίσεις σας ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΡΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΪΚΑ αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προσπάθειας με κόπους και αλμύρα και δεν σας επιτρέψουμε να τα χαρίσετε ή και να τα θυσιάσετε στο βωμό και προς χάριν του όποιου δανειστή και του όποιου μνημονίου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ 48 ΩΡΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 06.00, μέχρι να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο και το σχέδιο νόμου για τα Τουριστικά Πλοία και να διαγραφούν οι σε βάρος του κλάδου μας νέες ρυθμίσεις, που αφορούν την προωθούμενη ρύθμιση Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στην Ναυτική Εργασία, την χρηματοδότηση του ΝΑΤ, το «πλοίο ασφαλείας» και την κατάργηση του δικαιώματος απεργίας, την υπογραφή νέων ΣΣΝΕ και την εκπλήρωση των συμβατικών και νομίμων υποχρεώσεων της εργοδοσίας καθώς και την πλήρη εξόφληση όλων των δεδουλευμένων και οφειλόμενων αποδοχών τους ναυτεργάτες.

Ο αγώνας μας τώρα αρχίζει και δεν πρόκειται να τον κάμψουν ούτε τρομοκρατίες ούτε επιτάξεις και ούτε καμία άλλη «κοινωνικοποιημένη» διάταξη.

Συνεχίζεται και θα συνεχίζεται με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο μέχρι την πλήρη δικαίωσή μας και την ικανοποίηση των πιο πάνω αιτημάτων μας και κατάργηση των κατάπτυστων νέων διατάξεων που προωθούνται προς ψήφιση, ήτοι

1. Άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και διαγραφή των ρυθμίσεων που αφορούν την ναυτεργασία.

2. Άμεση απόσυρση του νέου σχεδίου νόμου για τα Τουριστικά πλοία και διαγραφή των σε βάρος του κλάδου μας ρυθμίσεων.

3. Διατήρηση των ρυθμίσεων χρηματοδότησης του ΝΑΤ από τον δημόσιο προϋπολογισμό.

4. Υπογραφή Σ.Σ.Ν.Ε. σε όλες της κατηγορίες των πλοίων και πλήρης εφαρμογή των μέχρι σήμερα συμβατικών υποχρεώσεων της εργοδοσίας και της κείμενης νομοθεσίας.

5. Άμεση και πλήρης εξόφληση των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών,. των πληρωμάτων των πλοίων

Εμείς θα δώσουμε όλη τη ψυχή μας στον αγώνα γιατί είναι αγώνας που αφορά αυτήν την ίδια την επιβίωσή μας και την ύπαρξή μας ως Ελλήνων Ναυτεργατών και ευχόμαστε, έστω και τώρα να συνειδητοποιήσει ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου και η ίδια η Κυβέρνηση το νέο και σοβαρότατο ολίσθημά τους, που ανοίγει στην κυριολεξία του ασκούς του Αιόλου”.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı