You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Γ. Τσαβαρής:”Πολιτική αυθαιρεσία και αδιαφάνεια στον Δήμο Σαλαμίνας”

Γ. Τσαβαρής:”Πολιτική αυθαιρεσία και αδιαφάνεια στον Δήμο Σαλαμίνας”

Γ. Τσαβαρής:”Πολιτική αυθαιρεσία και αδιαφάνεια στον Δήμο Σαλαμίνας”

Για θλιβερή συνέχεια από τη Δήμαρχο Σαλαμίνας και οδυνηρό ξεκίνημα για τη νέα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κάνει λόγο ο τέως δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής με αφορμή άλλη μία, όπως λέει, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (20 μέσα σε 17 μήνες) χωρίς τις απαραίτητες εισηγήσεις για τα προς συζήτηση θέματα.

Ο κος Τσαβαρής, με αφορμή τις καταγγελίες των τριών ανεξάρτητων, πλέον, πρώην δημοτικών συμβούλων της παράταξης της δημάρχου Ισιδώρας Νάνου, ασκεί αυστηρή κριτική στα πεπραγμένα της και ειδικότερα στους πρόχειρους διαγωνισμούς και τις απευθείας αναθέσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των έργων και προμηθειών. Ειδικότερα αναφέρει:

“Όπως αναφέρει και η πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην δήλωση παραίτησης – ανεξαρτητοποίησης της «η συντριπτική πλειοψηφία των έργων και προμηθειών γίνονται με «πρόχειρους διαγωνισμούς» και «απευθείας αναθέσεις». Διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η κυρία Δήμαρχος «τα καλά και συμφέροντα» (πρόχειροι διαγωνισμοί, απευθείας αναθέσεις, αυξήσεις Τελών, ιδιωτικοποίηση ογκωδών – ανακύκλωσης, ένταξη στο μνημόνιο) τα δρομολογεί με fast track διαδικασίες, ενώ «τα κακά και μη συμφέροντα» (αναπομπή προϋπολογισμού οικ. έτους 2015) τα «παγώνει» στα συρτάρια της μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου και να γίνουν πράξεις οι ευσεβείς και διακαείς πόθοι της.

Μέσα σε δεκαεπτά μήνες διοίκησης η κυρία Δήμαρχος έχει πραγματοποιήσει είκοσι !!! έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και είκοσι πέντε !!! έκτακτες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Σχεδόν μία έκτακτη συνεδρίαση ανά μήνα τουλάχιστον. Όχι βέβαια τυχαία !!! Οι έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής είναι το «εφεύρημά» της για την επίτευξη των στόχων. Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου οδεύει σε επικίνδυνα μονοπάτια πολιτικής αυθαιρεσίας, αυταρχισμού, αδιαφάνειας και ανευθυνότητας. Η ευθύνη αποκλειστικά δική σας.

Αντί εσείς και η δημοτική σας πλειοψηφία να εξαντλείτε τις σαφώς αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις σας, ώστε να «φιμώσετε» τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις που σας «χαλάνε» την επικοινωνιακή σας σούπα περί δήθεν «επανεκκίνησης» του Δήμου, ας προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε με περισσότερη σοβαρότητα τα προβλήματα του Δήμου, με επάρκεια πολιτικών επιχειρημάτων και αυτοδιοικητικών στοχεύσεων.

Πληροφορηθήκαμε ότι δεν κλήθηκαν στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση οι τρεις ανεξάρτητοι πλέον Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ευχόμαστε η πληροφορία αυτή να είναι αναληθής και μην έχετε υποπέσει και σε αυτό το ατόπημα.

Θεωρούμε ότι το δημοτικό συμβούλιο προσφέρεται αλλά και οφείλει να λειτουργεί ως Ναός της Δημοκρατίας υπηρετώντας την κοινωνία μέσα από την απόλυτη διαφάνεια , τη συλλογικότητα , την κατάθεση ιδεών και προτάσεων , το γόνιμο δημοκρατικό διάλογ, μα κι αν χρειαστεί και τη δημιουργική πολιτική αντιπαράθεση σε κάθε επίπεδο στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Σεβαστείτε έστω και την ύστατη στιγμή τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου”.

φωτο: www.salamina-press.blogspot.gr

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı