You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Γ.Ιωακειμίδης: Ένας δικός μας άνθρωπος από την Κοκκινιά, ο Τόλης Βοσκόπουλος δεν είναι πια μαζί μας!

Γ.Ιωακειμίδης: Ένας δικός μας άνθρωπος από την Κοκκινιά, ο Τόλης Βοσκόπουλος δεν είναι πια μαζί μας!

Γ.Ιωακειμίδης: Ένας δικός μας άνθρωπος από την Κοκκινιά, ο Τόλης Βοσκόπουλος δεν είναι πια μαζί μας!

Ο αγαπημένος ερμηνευτής τριών γενεών Ελλήνων, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο δικός μας άνθρωπος, γέννημα-θρέμμα της Κοκκινιάς, παιδί πολυμελούς οικογένειας Μικρασιατών προσφύγων, έφυγε σήμερα από τη ζωή, μια εβδομάδα πριν πατήσει τα 81 χρόνια ζωής!
Είχα την ευκαιρία και την καλή τύχη να τον γνωρίσω από κοντά με κορυφαία στιγμή την ημέρα που ήρθε (5 Ιουλίου 2017) στο Δημαρχείο της πόλης ως προσκεκλημένος του Δήμου μας για να τιμήσουμε την πάνω από 50 χρόνια προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι. Λίγες ημέρες μετά, ακολούθησε η μεγάλη συναυλία του στο κατάμεστο Κατράκειο Θέατρο, στη διάρκεια της οποίας, ο Τόλης Βοσκόπουλος αποθεώθηκε από 5.000 συμπολίτες μας.
Θυμάμαι ακόμη τα λόγια του, όταν πήρε το μικρόφωνο για να απαντήσει στα όσα είπα για την προσωπικότητα του και την πολυτάλαντη διαδρομή του στο ελληνικό τραγούδι, στον κινηματογράφο και στο θέατρο.
Είπε, χαρακτηριστικά ο Τόλης:
«Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ ήταν τα στέκια μου, η γειτονιά μου, ο τόπος μου. Και στην Αθήνα ακόμη νοιώθω ξενάκι. Σκέφτομαι διαρκώς πότε θα ΄ρθώ εδώ και … να σήμερα είμαι εδώ»
Σήμερα, με βαθιά συγκίνηση και με αισθήματα ιδιαίτερης αγάπης, αποχαιρετούμε τον μεγάλο καλλιτέχνη που ξεκινώντας πριν 80 χρόνια από τον τόπο μας, την Κοκκινιά, καταξιώθηκε στην συνείδηση όλων των Ελλήνων όσο λίγοι άλλοι συνάδελφοί του.
Τέλος, θα επαναλάβω τα λόγια που του είχα απευθύνει την ημέρα εκείνη στο Δημαρχείο της πόλης μας:
«Ο Τόλης είναι ο Τόλης.. Γιατί χρόνια τώρα δίνει αυτή τη φωτιά σε όλους μας. Καλλιτέχνης όπως ο Τόλης δεν υπήρξε πριν από αυτόν και ούτε θα υπάρξει μετά από αυτόν. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς και χαιρόμαστε που θα είμαστε όλοι εκεί μαζί του στο Κατράκειο Θέατρο, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017. Τόλη, σ ‘ αγαπάμε!»
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Άντζελα Γκερέκου και στην μονάκριβη κορούλα του, Μαρία.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται, ο Τόλης Βοσκόπουλος με τον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, (την ημέρα της απόδοσης τιμής) με την σύζυγο του Άντζελα Γκερέκου και την κόρη τους Μαρία ενώ τα δύο στιγμιότυπα του καλλιτέχνη με το μικρόφωνο, ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στο επίσης εικονιζόμενο Κατράκειο Θέατρο. (11 Ιουλίου 2017)
(οι φωτογραφίες είναι του ΟΡΕΣΤΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ)

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı