You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Γ. Γαβρίλης: Tα εργατικά ατυχήματα αφορούν και την Αυτοδιοίκηση

Γ. Γαβρίλης: Tα εργατικά ατυχήματα αφορούν και την Αυτοδιοίκηση

Γ. Γαβρίλης: Tα εργατικά ατυχήματα αφορούν και την Αυτοδιοίκηση

«Σαρώνουν» τα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα, με 71 νεκρούς, απ’ την αρχή του έτους. Όμως, κάθε φορά που ακούμε εργατικό ατύχημα σημαίνει: ένας εργάτης νεκρός η βαριά τραυματισμένος. Στην ουσία δεν πρόκειται για ατυχήματα. Δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός που οφείλεται στην κακή τύχη του εργάτη, στην μοίρα.

Είναι το αποτέλεσμα των συνθηκών εργασίας, της εντατικοποίησης, της ελλιπούς τήρησης των μέτρων ασφάλειας, πράγμα, που για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη συμβαίνει για να συντομεύσει τους χρόνους επισκευών και να αποκτά πλεονέκτημα απέναντι σε ανταγωνιστικούς χώρους.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του τόνισε:«Το θέμα αφορά και την αυτοδιοίκηση για δύο λόγους. Αφενός γιατί η ίδια έχει αρμοδιότητες ελέγχου (π.χ. Περιφέρεια) αφετέρου διότι στην αυτοδιοίκηση (Δήμους) υπάρχουν κλάδοι εργαζομένων, ιδίως εκείνοι που εργάζονται στην καθαριότητα, που εμφανίζουν υψηλό αριθμό ατυχημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη τελευταία δεκαετία έχουμε 63 νεκρούς και 650 τραυματίες σε διάφορες ειδικότητες των ΟΤΑ.

Για την αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπεται καμία έκπτωση στα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής και οφείλει να λαμβάνει όλα τα μέτρα αναβάθμισης των χώρων εργασίας και εξοπλισμού και να χορηγεί, χωρίς καμία καθυστέρηση, το σύνολο των μέσων ατομικής προστασίας.Επίσης, να ενώσει τη φωνή της με τα σωματεία, τα επιμελητήρια και τις συλλογικότητες για τη τήρηση και εφαρμογή από όλους τους εμπλεκόμενους όλων των μέτρων ασφαλείας!»

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı