You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Γραμματόσημο για τα 100 χρόνια της Κοκκινιάς

Γραμματόσημο για τα 100 χρόνια της Κοκκινιάς

Γραμματόσημο για τα 100 χρόνια της Κοκκινιάς

Τα ΕΛΤΑ αποφάσισαν να τιμήσουν τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με αναφορά στους πρώτους προσφυγικούς συνοικισμούς που δημιουργήθηκαν τότε, με μεγαλύτερο όλων, την Κοκκινιά.
Την περασμένη Τετάρτη, ο Δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης, συμμετείχε στην παρουσίαση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ, «Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί» στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων και είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τους πρόσφυγες του 1922 στην πόλη μας.
“Η αναμνηστική σειρά αναφέρεται στους προσφυγικούς συνοικισμούς 4 Δήμων της Αττικής, συγκεκριμένα, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Καισαριανής, Βύρωνα και Νέας Ιωνίας και η έκδοσή της, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης σε ένα από τα κορυφαία γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας κάτι που εμείς στη Νίκαια το ζήσαμε με την εγκατάσταση περίπου 50.000 προσφύγων” ανέφερε ο κος Ιωακειμίδης.
Η Σειρά επιχειρεί να φωτίσει μία διαφορετική πτυχή της μεγάλης τραγωδίας: την επόμενη μέρα του ξεριζωμού και τις συνθήκες διαβίωσης και δραστηριοποίησης των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Αττική.
Στο γραμματόσημο για την Κοκκινιά, εικονίζονται δύο πρόσφυγες με παραπομπή στην ειδικότητα του τεχνίτη. Σύμφωνα με τον ιστορικό ερευνητή Δρ. Μενέλαο Χαραλαμπίδη, η πλειοψηφία των προσφύγων που εγκαταστάθηκε μετά το 1922 στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας αφορούσε τεχνίτες υψηλής κατάρτισης γεγονός που τους έκανε περιζήτητους στους τότε Δήμους της Αττικής.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı