You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Γιώργος Ιωακειμίδης: Έρχεται επικίνδυνος χειμώνας!

Γιώργος Ιωακειμίδης: Έρχεται επικίνδυνος χειμώνας!

Γιώργος Ιωακειμίδης: Έρχεται επικίνδυνος χειμώνας!

“Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού ο κίνδυνος πλημμύρας έχει γίνει πολύ μεγαλύτερος απ’ αυτόν που ήδη υπήρχε” τονίζει ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία και μίλησε με τους Δημάρχους Πειραιά και Μοσχάτου – Ταύρου και συνδιαμορφώσανε μια επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς για τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων στον Κηφισό. “Απαιτείται άμεση αντιμετώπιση και θέλω να πιστεύω ότι αυτό το αντιλαμβάνονται οι αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες. Μπορεί μεν οι πυρκαγιές να μην έπληξαν τη δική μας περιοχή, αλλά όλοι ξέρουμε καλά ότι ο Κηφισός κατεβάζει τα βρόχινα νερά τουλάχιστον της μισής Αττικής και φυσικά της περιοχής που πλήγηκε τον περασμένο μήνα” επισημαίνει και συμπληρώνει:

“Όταν ολοκληρώθηκε ο Κηφισός, το 2004, ήταν ήδη ένα έργο χρονικά ξεπερασμένο. Μελετήθηκε με βροχοπτώσεις μέχρι το 1982 και για πρόβλεψη 50 ετών. Οι βροχοπτώσεις βέβαια, εκείνης της εποχής αποτελούν παρελθόν, όμως, από τότε μέχρι και σήμερα, η κλιματική αλλαγή έχει πολλαπλασιάσει τις ποσότητες των βροχών.

Επίσης, το λεκανοπέδιο έχει τσιμεντοποιηθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τότε. Οι πυρκαγιές φέτος προσθέτουν ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση. Απαιτείται άμεση αντιμετώπιση και θέλω να πιστεύω ότι αυτό το αντιλαμβάνονται οι αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı