You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Γιώργος Ιωακειμίδης: Άδειο το καλάθι της Αυτοδιοίκησης!

Γιώργος Ιωακειμίδης: Άδειο το καλάθι της Αυτοδιοίκησης!

Γιώργος Ιωακειμίδης: Άδειο το καλάθι της Αυτοδιοίκησης!

Πυρά του Δημάρχου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη κατά της κυβέρνησης στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ

Για διάψευση των προσδοκιών στην Αυτοδιοίκηση έκανε λόγο ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης μετά τη λήξη του τριήμερου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στον Βόλο. «Ένα μεγάλο τίποτε σε όλα! Επιστρέψαμε στους Δήμους μας με άδειο καλάθι! Ποτέ, άλλοτε σε Συνέδριο της ΚΕΔΕ δεν είχαμε αντίστοιχη αντιμετώπιση. Περιμέναμε κάποιες ανάσες που όμως, δε μας δόθηκαν. Ελπίζαμε σε μια ανακουφιστική οικονομική υποστήριξη και παρά το γεγονός ότι προτείναμε και υποδείξαμε τρόπους και πηγές χρηματοδότησης των Δήμων μας, εισπράξαμε υποσχέσεις με πολλές εκθέσεις ιδεών!» τόνισε ο κος Ιωακειμίδης.
Αν και όπως είπε, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης περίμεναν από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών, να ακούσουν επιπρόσθετες κατανομές από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για ν΄ανταποκριθούν οι Δήμοι στις υπέρογκες, δυσβάστακτες ανάγκες τους, όπως για παράδειγμα, το ενεργειακό κόστος, το τέλος ταφής απορριμμάτων, κ.ά. «το μόνο που ακούσαμε ήταν τα 35 ευρώ στους Δημοτικούς Συμβούλους για τη συμμετοχή τους στα Δημοτικά Συμβούλια».
Σύμφωνα με τον κο Ιωακειμίδη, στην αδιέξοδη κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η φιλοκυβερνητική παράταξη της πλειοψηφίας στην ΚΕΔΕ.
«Είχα τη ευκαιρία στην ομιλία μου, στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου στον Βόλο, να επισημάνω αυτή την ευθύνη με σαφή επιχειρηματολογία και μάλιστα, να υπενθυμίσω τα λόγια με τα οποία κτύπησα το «καμπανάκι» για ό,τι πρόκειται να συμβεί αν δεν ανεβάσει τον πήχη των διεκδικήσεών της και δεν αποσυνδεθεί από τις όποιες κομματικές της δεσμεύσεις. Δεν εισακούστηκα, όπως δεν εισακούστηκαν και οι αντίστοιχες προειδοποιήσεις όλης της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα, σήμερα, λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές, οι Δήμοι να παραμένουν δέσμιοι των οικονομικών αδιεξόδων τους και να παλεύουν με μύρια προβλήματα για τα οποία οι ίδιοι δεν έχουν την ευθύνη».
Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη συμπλήρωσε λέγοντας ότι, το κεντρικό κράτος ανεξαρτήτως κυβερνήσεων απέδειξε την αντιπάθειά του στην τοπική αυτοδιοίκηση και την έλλειψη οποιασδήποτε επιθυμίας να βοηθήσει τη δύσκολη καθημερινότητά μας. «Για άλλη μια φορά λοιπόν θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μόνοι μας» κατέληξε ο Δήμαρχος.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı