You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Γιορτή περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον Αγ. Φίλιππο Νίκαιας

Γιορτή περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον Αγ. Φίλιππο Νίκαιας

Γιορτή περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον Αγ. Φίλιππο Νίκαιας

Mε γενικό σύνθημα «Το Άλσος Ανήκει σε όλους», ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη προσκαλεί μικρούς μεγάλους στη γιορτή περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου σε έναν από τους ελάχιστους “πνεύμονες” πρασίνου του Λεκανοπεδίου Αττικής, στο Άλσος Αγ. Φιλίππου, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 10:00 το πρωί.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης τόνισε ότι καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιούμε εκδηλώσεις που στόχο έχουν να ενεργοποιήσουν τη συλλογική συνείδηση σε θέματα περιβάλλοντος. Δεν απευθυνόμαστε στους δημότες μας με στεγνά και τυποποιημένα οικολογικά μηνύματα αλλά μέσα από έναν οργανωμένο σχεδιασμό γεφυρώνουμε το κενό μεταξύ σκέψης και δράσης. Μ’αυτό τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γίνουν μέρος αυτής της γιορτής και να αισθανθούν τη χαρά της συμμετοχής».    

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και αφορούν στην δενδροφύτευση με φυτά που προέρχονται από το φυτώριο του Δήμου, τον καθαρισμό του χώρου από ξερά χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια. Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο θεματικό κύκλο «Σώμα και Νους» και να κατασκευάσουν επί τόπου  μικρά έργα εικαστικής και οικολογικής σύνθεσης. Οι μικροί μας φίλοι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τους δικούς τους «καρπούς» στα δέντρα κρεμώντας στα κλαδιά λογοτεχνικά αποφθέγματα. Στο πλαίσιο του προγράμματος είναι και η δημιουργία του πρώτου Μουσείου Κλαδιών υπό την καθοδήγηση του γλύπτη και σκηνογράφου Πέτρου Γεωργαρίου.

Ακόμη οι σπουδαστές  του Κιθαριστικού Συνόλου Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη θα γεμίσουν το άλσος μελωδίες και χορευτές θα προσκαλούν τον κόσμο σε λάτιν ρυθμούς.  Γεωπόνοι του Δήμου θα ενημερώσουν το κοινό σε θέματα κομποστοποίησης κλαδιών και μαθήματα ορειβασίας και πρώτων βοηθειών θα δώσουν τα συστήματα προσκόπων Νίκαιας –Αγ.Ι.Ρέντη. 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı