You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Για τα παλιοσίδερα 

Για τα παλιοσίδερα 

Για τα παλιοσίδερα 

Του Νίκου Μπελαβίλα

Παράδειγμα 1ο: Από τα 100 ιστορικά φορτηγά πλοία Liberty του πολέμου χάθηκαν όλα. Το τελευταίο (όχι ελληνικό) εντοπίστηκε ναυαγισμένο στις ΗΠΑ από Έλληνες εφοπλιστές και σήμερα κοσμεί ως μουσείο “Hellas Liberty” στο λιμάνι του Πειραιά.
Παράδειγμα 2ο: Από τα δεκάδες μικρά επιβατηγά της μεταπολεμικής εποχής που συνέδεαν το Αιγαίο δεν διασώθηκε κανένα. Με εξαίρεση το “Νεράιδα” της γραμμής Αργοσαρωνικού του Γιάννη Λάτση, που οι κληρονόμοι του φρόντισαν (και καλά έκαναν) να το διασώσουν και να το κάνουν πλωτό μουσείο.
Και τώρα το ερώτημα: Ο αεροπορικός στόλος του Αριστοτέλη Ωνάση και της ΟΑ χάθηκε ολόκληρος. Τα τρία μοναδικά σωζόμενα Boeing βρίσκονται στο Ελληνικό στην πίστα του κτιρίου Saarinen όπως και η μοναδική Dakota του προγόνου της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο προαύλιο της Πολιτικής Αεροπορίας που μεταφέρθηκε στο Τατόι. Στο project του Ελληνικού έχει συμφωνηθεί και ψηφιστεί από όλους με τη συναίνεση της Lamda η κατασκευή ενός μεγάλου αεροπορικού μουσείου με ελεύθερο περιβάλλοντα χώρο. δίπλα στο πάρκο .Με ποιά ιστορικά αεροπλάνα θα γίνει το μουσείο, με μινιατούρες αερομοντελιστών, με αντίγραφα σε σχέδια ή με δανεικά από το εξωτερικό;
Ας σοβαρευτούμε λίγο, και κυρίως ας εξαιρέσουμε από τον δημόσιο διάλογο όσους αμόρφωτους των ΜΜΕ που χαρακτήρισαν τα ιστορικά αεροπλάνα παλιοσίδερα. Δεν προσφέρουν τίποτα καλό σε κανέναν!

 

Aναρτήθηκε από τον Νίκο Μπελαβίλα στην προσωπική του σελίδα στο facebook

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı