You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Γιάννης Μελάς: Απλώς, ακατάλληλος

Γιάννης Μελάς: Απλώς, ακατάλληλος

Γιάννης Μελάς: Απλώς, ακατάλληλος

Η φιλοδοξία, το ανύπαρκτο έργο και η προώθηση για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο

Βγάζει «μάτι» η προώθηση του Γιάννη Mελά. Η φωτογραφία του Αντιδημάρχου Προσόδων του Πειραιά με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τον εκδότη των Παραπολιτικών και τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Δήμου ομολογεί τις προθέσεις της ομήγυρης.

Μεταξύ τυρού και αχλαδίου στήνεται το σχέδιο επιβολής του υιού Μελά στην Πειραιώς εν όψει της συγκρότησης των ψηφοδελτίων. Μέχρι και το βαρύ πυροβολικό του συγκροτήματος που ακούει στο όνομα Σάσα Σταμάτη επιστρατεύτηκε για συνέντευξη με τον «προσγειωμένο» – έτσι τον χαρακτήρισε! – υπερφιλόδοξο – λέμε εμείς – αντιδήμαρχο για να δηλώσει ότι είναι στη διάθεση του προέδρου της ΝΔ προκειμένου να δώσει τη μάχη από την πρώτη γραμμή για τον τόπο του. Βλέπετε, έδωσε τόσες μάχες… για την πόλη του, τον Πειραιά, που τώρα θέλει να σώσει και τη χώρα.

Οι κακές γλώσσες της πλατείας Κοραή λένε ότι όλα αυτά τα χρόνια ο αντιδήμαρχος φέρονταν ως εν δυνάμει βουλευτής. Το βουλευτιλίκι ήταν άλλωστε, ο στόχος του εξαρχής. Η αντιδημαρχία ήταν, απλώς, η «προθέρμανση». Εξ ου και τα σχόλια περί λειτουργίας πολιτικού γραφείου στο δημαρχιακό μέγαρο με αθρόα προσέλευση δημοτών, πιθανόν με τις ευλογίες του δημάρχου και του μεγάλου αφεντικού.

Προφανώς, ο κος Μελάς θεωρεί ότι η έδρα στη Βουλή του ανήκει, επειδή ο πατέρας του διετέλεσε για κάποια χρόνια βουλευτής. Το λυπηρό δε, είναι ότι ο υιός που δρέπει τους καρπούς του πατέρα του, είναι αυτός ο οποίος τον αποδόμησε προ μερικών μηνών εμφανίζοντάς τον ως πάσχοντα από νευρολογικά προβλήματα μετά από την αντιπαράθεση που είχε με άνδρα της Τροχαίας για παράβαση στην οποία υπέπεσε. Να σημειώσουμε ότι, ο Παναγιώτης Μελάς έχεις σώας τας φρένας και χαίρει της εκτίμησης των Πειραιωτών. Ναι, τέτοιος σεβασμός στον πρεσβύτερο Μελά που του κληροδότησε και μερικές χιλιάδες ψήφους για να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και να οριστεί και αντιδήμαρχος. Ο κος Μελάς, δοκιμάστηκε και απέτυχε. Και λόγω ικανοτήτων αλλά και λόγω χαρακτήρα.  Απέδειξε ότι ούτε το χάρισμα έχει, μήτε και τα προσόντα.

Αυτό ωστόσο, που προκαλεί εντύπωση είναι γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης επενδύει στην υποψηφιότητα Μελά και τι προσδοκά από αυτή. Γιατί θέλει απεγνωσμένως και διακαώς να τον κάνει βουλευτή; Ή μήπως πρόκειται για άλλο ένα – μετά τον Γιάννη Μώραλη – πειθήνιο πρόσωπο που θα λειτουργήσει ως δορυφόρος του μέσα στο Κοινοβούλιο; Ο κόσμος, όμως, δε θέλει μαριονέτες. Δεν τρώει κουτόχορτο. Προτιμητέο θα ήταν εκ μέρους του, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και το πέρας των δικαστικών εκκρεμοτήτων, να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής και πρωθυπουργός ακόμη. Ο ίδιος έχει τα προσόντα. Τον Βαγγέλη θα τον στηρίζαμε,  όπως στηρίζαμε και τον αείμνηστο Μιλτιάδη.

 

Μιχάλης Χάνδακας

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı