You Are Here: Home » ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ » Γενική απεργία παραλύει το βορειοανατολικό Αιγαίο

Γενική απεργία παραλύει το βορειοανατολικό Αιγαίο

Γενική απεργία παραλύει το βορειοανατολικό Αιγαίο

Έκρυθμη αλλά θλιβερή είναι, όπως μεταδίδουν οι απεσταλμένοι του zougla.gr η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου από τα χαράματα της Τρίτης, όταν αποβιβάστηκαν σε Χίο και Μυτιλήνη ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με αύρες, μπουλντόζες και γκρέιντερ προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων των νησιών, οι οποίοι αντιτίθενται στην κατασκευή κλειστών κέντρων υποδοχής και κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

Ιδιαίτερα σκληρές ήταν οι συγκρούσεις στη Λέσβο τόσο στο λιμάνι της Μυτιλήνης κατά την απόβαση των ΜΑΤ, όσο και αργότερα στο Μανταμάδο, στα βόρεια του νησιού, όπου οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει τις προσβάσεις προς την περιοχή Καβακλή, όπου έχουν γίνει οι επιτάξεις γης για την κατασκευή του κλειστού κέντρου.

 Αργά το απόγευμα της Τρίτης παρατηρήθηκε και το εξής φαινόμενο στη Λέσβο: κάτοικοι από τα νότια του νησιού αλλά και από άλλες περιοχές του βορρά και του κέντρου άρχισαν να καταφθάνουν στο Μανταμάδο ενισχύοντας έτσι τις θέσεις των διαδηλωτών. Να σημειωθεί επίσης πως στη συγκεκριμένη περιοχή είναι εξαιρετικά ισχυρό το ΚΚΕ, που παραδοσιακά κερδίζει περί το 60% και πάνω των ψήφων στις εκλογές.

Την Τετάρτη το πρωί οι κάτοικοι της Χίου και της Μυτιλήνης ξύπνησαν σε δύο νησιά όπου οι δρόμοι είναι έρημοι, τα μαγαζιά είναι κλειστά, όπως και οι υπηρεσίες λόγω της γενικής απεργίας, η οποία έχει κηρυχθεί και στην οποία συμμετέχουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι, οι Κοινότητες, το σύνολο δηλαδή της τοπικής κοινωνίας, ενώ στηρίζουν και τα εμπορικά επιμελητήρια των νησιών.

Ειδικότερα,  για τις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Ανάλογη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να γίνει την ίδια ώρα στην Πλατεία Βουνακίου στη Χίο. Στη Σάμο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στην Πλατεία Πυθαγόρα.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τους διοργανωτές, γίνονται για να καταδικαστεί «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας τη βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών». Επίσης καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμό των οδών».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı