You Are Here: Home » VIDEOS » Γέμισαν οι γειτονιές από Αιγύπτιους Ιχθυοπώλες

Γέμισαν οι γειτονιές από Αιγύπτιους Ιχθυοπώλες

Γέμισαν οι γειτονιές από Αιγύπτιους Ιχθυοπώλες

Και οι διωκτικές αρχές τον ύπνο του Δικαίου…

 

Ολο και πιο συχνά τους βλέπουμε πλέον με τα καροτσάκια στις γειτονιές της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά να πουλάνε αλιεύματα αμφιβόλου ποιότητας. Οι Αιγύπτιοι πλανόδιοι ιχθυοπώλες οι οποίοι εργάζονται σε καΐκια της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, είναι δεκάδες και κάνουν θραύση. Εκτός από τα μικρά ψάρια που προμηθεύονται από τα ψαροκάικ (όταν οι καιρικές συνθήκες το επιρέπουν), οι αλλοδαποί ιχθυοπωλητές απευθύνονται σε εταιρείες κατεψυγμένων, τα λεγόμενα ψυγεία, προκειμένου να αγοράσουν μεγάλα αλιεύματα του Ατλαντικού τα οποία ξεπαγώνουν από βραδίς στη θάλασσα για να τα πουλήσουν την επομένη για φρέσκα.

Ωστόσο, το αξιοπερίεργο – που χρήζει μάλιστα έρευνας από το ΣΔΟΕ – είναι ότι όλοι τους χρησιμοποιούν το ίδιο ΑΦΜ το οποίο ανήκει σε κάποιον, πιθανότατα ομοεθνή τους, ονόματι Abou Abou του Hamet του Fatny. Ολα τα τιμολόγια εκδίδονται στο όνομα του εν λόγω ατόμου με αριθμό φορολογικού μητρώου 043806044 που υπάγεται στην Ε’ ΔΟΥ Πειραιά.

Οι εξ Αιγύπτου ιχθυοπώλες ασκούν το επάγγελμα χωρίς να διαθέτουν βιβλιάριο υγείας, χωρίς να έχουν ταμειακή μηχανή, χωρίς να είναι οι ίδιοι εγεγγραμμένοι στα μητρώα του αντίστοιχου Επιμελητηρίου και χωρίς να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Κι όμως, τους βλέπουμε καθημερινά να οργώνουν τις γειτονιές του Κερατσινίου, του Περάματος, της Νίκαιας και του Κορυδαλλού πουλώντας αμφιβόλου καταλληλότητας αλιεύματα.

Κοινό, ωστόσο, είναι και το κόλπο που χρησιμοποιούν προκειμένου να διασώσουν τα εμπορεύματά τους από την κατάσχεση και εαυτούς από το αυτόφωρο όταν τους ζητούνται να επιδείξουν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται. Οπως μας ανέφερε ο πρώην αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας Νίκαιας-Ρέντη, Δημοσθένης Σταματάτος, όλοι τους είναι… καρδιακοί. Ξαφνικά πέφτουν κατάχαμα με το χέρι στην καρδιά, δήθεν παθαίνουν ανακοπή, σε μια ύστατη προσπάθεια μπας και γλιτώσουν την κατάσχεση.

Παρά το γεγονός ότι αποτελεί κοινό μυστικό η δράση των αλλοδαπών ιχθυοπωλών σε βάρος του υγιούς εμπορίου και πρωτίστως της δημόσιας υγείας, οι διωκτικές αρχές δεν έχουν ενεργοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να παταχθεί οριστικά το παράνομο πλανόδιο εμπόριο σάπιων, πολλές φορές, αλιευμάτων. Μετά δε τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας, οι Αιγύπτιοι ιχθυοπώλες ασκούν ανενόχλητοι και με θρασύτητα το “επάγγελμά” τους ακόμα και έξω από ιχθυοπωλεία, την ώρα που οι νόμιμοι επαγγελματίες στενάζουν από τα υψηλά ενοίκια των καταστημάτων τους, την καταβολή των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ και της μισθοδοσίας, την πληρωμή του φόρου επιτηδεύματος και των λογαριασμών κοινής ωφελείας. Την ώρα, δηλαδή, που τα νόμιμα ιχθυοπωλεία βάζουν λουκέτο και τους ιδιοκτήτες τους κυριεύει η απελπισία.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı