You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Β. Φανίδης: Οι παράνομοι μετανάστες βαφτίζονται πρόσφυγες

Β. Φανίδης: Οι παράνομοι μετανάστες βαφτίζονται πρόσφυγες

Β. Φανίδης: Οι παράνομοι μετανάστες βαφτίζονται πρόσφυγες

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Λύσης και Υποψήφιος Βουλευτής Β Αθηνών στο Νότιο Τομέα, Δημοσιογράφος Ευάγγελος Φανίδης, μιλώντας σε εκδήλωση υποστηρικτών του στην Καλλιθέα επισήμανε τις διαφορές αλλά και τις θέσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για το ακανθώδες ζήτημα του μεταναστευτικού.

Όλοι γνωρίζουμε είπε, ότι η χώρα μας οφείλει πολλά στους Έλληνες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και τη Βόρεια Ήπειρο. Όμως με αφορμή την παγκόσμια αυτή ημέρα καλό θα ήταν να θυμηθούμε τι εστί πρόσφυγας, τι εστί μετανάστης και τι εστί λαθρομετανάστης. Πρόσφυγας ονομάζεται, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης κάθε άνθρωπος που βρίσκεται έξω από το κράτος του οποίου είναι πολίτης, εξαιτίας του δικαιολογημένου φόβου ότι εκεί θα υποστεί διωγμούς λόγω της φυλής, της θρησκείας ή της εθνικότητάς του. Κυρίως δε, για αυτούς τους λόγους αναγκάζεται να μετανασταστεύσει καθώς εκλείπει παντελώς το αίσθημα της ασφάλειας. Αν και είναι λοιπόν ξεκάθαρη η διαφορά του πρόσφυγα από τον μετανάστη, εντούτοις πολλοί είναι αυτοί στη χώρα μας που εσκεμμένα ταυτίζουν τις δύο αυτές έννοιες. Και αυτό είναι προφανές ότι γίνεται με δόλιο και αντεθνικό τρόπο κυρίως από τις χρυσοφόρες ΜΚΟ, διότι μετανάστης είναι εκείνος ο οποίος αλλάζει τον τόπο συνήθους κατοικίας του, ανεξαρτήτως του λόγου μετανάστευσης. Έτσι λοιπόν πυκνά συχνά εδώ στην Ελλάδα μας καλούμαστε να διαχωρίσουμε όχι μόνο τον πρόσφυγα από τον μετανάστη αλλά και τον νόμιμο από τον παράνομο μετανάστη. Κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε γεμίσει με κάθε μορφής παράνομους μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, τη Σομαλία, τη Σρι Λάνκα και άλλα τέτοια κράτη που βαφτίζονται – κυρίως από τις ΜΚΟ – ως πρόσφυγες ή έστω σκέτο μετανάστες.  Για να τελειώνουμε λοιπό μία και καλή με αυτό το τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα μας η Ελληνική Λύση έχει τη….Λύση.

Με βάση το πρόγραμμά μας (των 270 σελίδων), βασικό μας πρόταγμα είναι η αποτελεσματική αποτροπή της μαζικής εισβολής των παράνομων μεταναστών, με αυστηροποίηση της  νομοθεσίας για τους διακινητές μεταναστών, την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών και ειδικότερα με άμεση προώθηση στις χώρες τους όσων υποπίπτουν σε παράνομες δράσεις. Επίσης άμεση  απομάκρυνση των ΜΚΟ από τα νησιά και τα σύνορα, απαγόρευση εξαγωγής συναλλάγματος από τους παράνομους μετανάστες, αναλογικός διαμοιρασμός των μεταναστών στις χώρες της ΕΕ, απαίτηση αύξησης των κονδυλίων που μας χορηγεί η ΕΕ για τους μετανάστες και αποτελεσματική διαχείριση των κονδυλίων αυτών, καθώς και μεταφορά των κεντρικών γραφείων και  ανάληψη της ευθύνης της Frontex υπό Ελληνική διοίκηση.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı