You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Βυθιζόμενοι κάδοι διαβαθμισμένης συμπίεσης σε Νίκαια – Αγ.Ι.Ρέντη

Βυθιζόμενοι κάδοι διαβαθμισμένης συμπίεσης σε Νίκαια – Αγ.Ι.Ρέντη

Βυθιζόμενοι κάδοι διαβαθμισμένης συμπίεσης σε Νίκαια – Αγ.Ι.Ρέντη

Στην τοποθέτηση οικολογικών επίγειων και βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης προχώρησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Αρχικά τοποθετούνται 8 τέτοια συστήματα σε επιλεγμένες θέσεις ανάλογα με τον αριθμό των υφιστάμενων κάδων, τη συλλεγόμενη ποσότητα των απορριμμάτων, την εμπορικότητα της περιοχής καθώς και τη γειτνίαση σχολικών μονάδων. Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου προχωρά δυναμικά στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου τετραετούς σχεδίου εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων με στόχο τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη και την προστασία του περιβάλλοντος και της τοπικής κοινωνίας. Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 600.000 € και υλοποιείται εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους.

Μιλώντας για το νέο σύστημα, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδη τόνισε ότι «μετά την καθημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών, τον καθαρισμό μιας σειράς χώρων που αποτελούσαν εστίες μόλυνσης κάνουμε μια τομή με τους οικολογικούς βυθιζόμενους κάδους. Τα συστήματα κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης λειτουργούν ρομποτικά με αισθητήρες οι οποίοι ανιχνεύουν πότε πρέπει να αρχίσει η συμπίεση των απορριμμάτων ενώ η χωρητικότητά τους σε απορρίμματα μπορεί να υπερδεκαπλασιαστεί μετά τη συμπίεση».

Με τους συγκεκριμένους βυθιζόμενους κάδους επιτυγχάνεται η μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων στον μέγιστο δυνατό βαθμό καθώς και η μείωση του κόστους για τον δημότη χωρίς να αλλάξει ο εξοπλισμός που διαθέτει. Τα συστήματα βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης αποτελούν παράλληλα, οικονομική λύση ανάγκης, αφού από το κάθε σημείο αποκομιδής κάδου 1100lt το απορριμματοφόρο περνά κάθε μέρα, ενώ με το νέο σύστημα μείωσης κόστους, το απορριμματοφόρο με τους εργάτες περνά μια φορά στις δέκα μέρες. Χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες κοινούς κάδους χρήσης των ΟΤΑ 1100lt, τα ίδια απορριμματοφόρα και εξοπλισμό, το οικονομικό αποτέλεσμα αποκομιδής είναι μειωμένο κατά 90% περίπου από το ήδη υπάρχον κόστος. Παράλληλα, το νέο αυτό σύστημα χρησιμοποιείται ως μέσον αποτροπής της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και κατά συνέπεια της κλιματικής αλλαγής που προκαλεί η κατά 90% μειωμένη κίνηση των χιλιάδων μεγάλων πετρελαιοκινητήρων των απορριμματοφόρων και άλλων κινήσεων οχημάτων που βρίσκονται σε καθημερινή βάση στους δρόμους και κινούνται γύρω από τον χώρο της αποκομιδής. Αποτελεί όμως, και ενεργειακή λύση ανάγκης. Χιλιάδες απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα σε καθημερινή κίνηση ξοδεύουν πολλούς τόνους πετρέλαιο και λάδια μολύνοντας το περιβάλλον και ξοδεύοντας την ενέργεια αυτή άσκοπα. Επιπλέον, μπορούν να διαχειριστούν με τη λειτουργία της διαβαθμισμένης συμπίεσης όλα τα είδη απορριμμάτων, σύμμεικτα, γυαλί, μεταλλικά, pet πλαστικά, βιο-απόβλητα, βρώσιμα λίπη, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα, αποτελώντας αποδοτική και ιδανική λύση ανακύκλωσης. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το επιπλέον κόστος από την μεταφορά και τη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı