You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » ΒΕΠ: Να ξαναλειτουργήσει το Κ.Υ. Μεγάρων με παρέμβαση του Πρωθυπουργού

ΒΕΠ: Να ξαναλειτουργήσει το Κ.Υ. Μεγάρων με παρέμβαση του Πρωθυπουργού

ΒΕΠ: Να ξαναλειτουργήσει το Κ.Υ. Μεγάρων με παρέμβαση του Πρωθυπουργού

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τα αρμόδιά Υπουργεία απέστειλε ο Πρόεδρος Β.Ε.Π. κος Ανδριανός Μιχάλαρος και προειδοποιεί για τους κινδύνους που απορρέουν από τη μη τήρηση της Οδηγίας Seveso

Σοβαρά προβλήματα αλλά και κινδύνους στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και τεχνολογικών ατυχημάτων αναμένεται να προκαλέσει η διακοπή της εικοσιτετράωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων καθώς και η λειτουργία μόνο με εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας ΘΡΙΑΣΙΟ καθώς τα τεχνολογικά ατυχήματα δεν προειδοποιούν.

Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση που κάνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά η διοίκηση του οποίου ζητεί από κάθε αρμόδια αρχή να μεριμνήσει πριν συμβεί κάποιο ατύχημα, αλλά και από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει προσωπικώς.  

Η διακοπή της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων καθώς και η λειτουργία μόνο με εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας ΘΡΙΑΣΙΟ αποτελούν άλλο ένα πρόβλημα που προστίθεται στην προσπάθεια υποβάθμισης των μονάδων Υγείας της Δυτικής Αττικής, όπου λειτουργούν εκατοντάδες επιχειρήσεις του Β.Ε.Π. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδριανό Μιχάλαρο απέστειλε αναλυτική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Υγείας, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον Περιφερειάρχη Αττικής για την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει. 

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς επισημαίνει ότι οι Υγειονομικές Μονάδες της Δυτικής Αττικής θα έπρεπε να λειτουργούν αδιαλείπτως με εκπαιδευμένο προσωπικό σχετικά με την αντιμετώπιση τεχνολογικών ατυχημάτων που μπορεί να προκληθούν σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες. Αντ’ αυτού το Κέντρο Υγείας Μεγάρων υπολειτουργεί σήμερα ενώ ακόμα χειρότερα, το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνος δεν διαθέτει ασθενοφόρο και κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό. 

Από την κατάσταση αυτή ελλοχεύουν κίνδυνοι ασφάλειας και προστασίας της Δημόσιας Υγείας σε όλο το φάσμα της Δυτικής Αττικής και των Δυτικών προαστίων του Πειραιά όπου φιλοξενείται η πλειονότητα των πιο επικινδύνων εγκαταστάσεων που υπάγονται στις πρόνοιες της Κοινοτικής Οδηγίας για τη Διαχείριση της Βιομηχανικής Επικινδυνότητας, η οποία είναι γνωστή ως Οδηγία Seveso. «Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων δεν είναι Κέντρο Υγείας αστικού ή αγροτικού τύπου, είναι Σεβέζο. Θα πρέπει άμεσα να επαναλειτουργήσει επί 24ώρου με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και σε μεγάλα τεχνολογικά ατυχήματα», επισημαίνει στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΒΕΠ. 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı