You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Βανδαλισμοί σε καθημερινή βάση στο Πέραμα

Βανδαλισμοί σε καθημερινή βάση στο Πέραμα

Βανδαλισμοί σε καθημερινή βάση στο Πέραμα

Εκκληση του Δήμου για την επάνδρωση του Αστυνομικού Τμήματος -Το καμπανάκι κρούει και η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

Βορά στα χέρια ασυνείδητων γίνεται η δημοτική περιουσία στο Πέραμα. Το φαινόμενο των καταστροφών αποδίδεται στο υποστελεχωμένο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λίγων αστυνομικών. Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Περάματος έχει θέσει επανειλημμένα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το μείζον ζήτημα της φύλαξης της δημοτικής περιουσίας, αφού οι καταστροφές σε παιδικές χαρές, πλατείες, σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
“Το τοπικό αστυνομικό τμήμα καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για να επιλύσει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, αλλά λόγω της υποστελέχωσής του είναι αναγκαίο να ενισχυθεί” αναφέρει η Δημοτική Αρχή χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη στάση .
Την τεράστια έλλειψη προσωπικού έθεσε προ ημερών στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγο, Εμμανουήλ Δουρβετάκη, Αντιπροσωπεία της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά. Το προσωπικό που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά υπολείπεται σε ποσοστό κατά 40% – 50% περίπου από το ελάχιστο προβλεπόμενο. Για να λειτουργούν υποδειγματικά όλες οι υπηρεσίες του Πειραιά χρειάζονται 900 άτομα περίπου και διατίθενται μόνο 350 με 400. Η ίδια κατάσταση και δυσμενέστερη επικρατεί και στις Υπηρεσίες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά. Λόγω αυτής της τεράστιας έλλειψης, όλες οι υπηρεσίες δυσλειτουργούν κατά τις νυχτερινές ώρες ενώ αρκετά τμήματα παραμένουν κλειστά.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, μετέφερε στη Βουλή την έκκληση του Δήμου Περάματος για την προστασία της δημόσιας περιουσίας αλλά και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά για την υποστελέχωση και τη λειτουργία των Α.Τ./Τ.Α. της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά. Ειδικότερα, ο βουλευτής κατέθεσε αναφορά για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες που δεν δύνανται να ανταποκριθούν στα μεγάλα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών σε μία περιοχή με έντονα προβλήματα παραβατικότητας, αλλά και στις άστοχες και παρωχημένες διοικητικές επιλογές (μέτρα τάξης, αποσπάσεις, ενίσχυση υπηρεσιών εκτός Πειραιά) που επιτείνουν την κατάσταση.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı