You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Βάλατε τη ΔΙΑΣ χωροφύλακα του κορωνοϊού

Βάλατε τη ΔΙΑΣ χωροφύλακα του κορωνοϊού

Βάλατε τη ΔΙΑΣ χωροφύλακα του κορωνοϊού
Του Γιώργου Καραϊβάζ –
Βάλατε τη ΔΙΑΣ χωροφύλακα του κορωνοϊού, διαστρέφοντας κι αντιστρέφοντας τη φυσική επιλογή της λειτουργίας της. Διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή τη διατύπωση στο δελτίο τύπου της ΓΑΔΑ. Πλην όμως για ακόμα μία φορά μας άφησε τις πιο αλγεινές εντυπώσεις η ευθυνοφοβία και η επίρριψη του συνόλου της πιθανολογούμενης ευθύνης πίσω από μια ΕΔΕ, τα αποτελέσματα της οποίας δεν θα μάθουμε ποτέ, μόνο στους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς.
Ας δούμε τις διαδικασίες εμπλοκής αστυνομικών σε βίαιο περιστατικό και μάλιστα, όταν αυτό συνοδεύεται με τραυματισμούς, από την έναρξη των βίαιων επεισοδίων στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.
Φανταζόμαστε ότι υπήρξε κινητοποίηση και άμεση στελέχωση του κέντρου επιχειρήσεων για τη διαχείριση ενός κρίσιμου περιστατικού, στο οποίο μάλιστα κέντρο επιχειρήσεων μεταφέρεται ήχος και εικόνα.
Τί εντολές δόθηκαν λοιπόν, από τους επικεφαλής αξιωματικούς, που έβλεπαν και άκουγαν την ροή των γεγονότων; Οι εντολές δόθηκαν δια της κανονικής οδού, μέσω ασυρμάτου, μέσω κινητών ή μέσα από το “βουβό” κέντρο που δεν καταγράφει τις εντολές;
Με δεδομένο πως και άκουγαν και έβλεπαν, γιατί επέτρεψαν στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να κάνουν εκτεταμένη χρήση γκλομπ πάνω σε ακινητοποιημένο πολίτη, με άμεση ρητή και κατηγορηματική εντολή αχρείαστης και μη αναγκαίας βίας; Ποιες εντολές έχουν δώσει στους υφισταμένους τους σχετικά με την κοινωνικότητα και τη δεοντολογία μιας σύλληψης; Μήπως δεν είναι έτσι όλα όσα μας λένε;
Κύριοι στρατηγοί, ταξίαρχοι και λοιποί επιτελείς. Παραλάβατε μια ομάδα ΔΙΑΣ στο πέρασμα των αστυνομικών της οποίας, ο κόσμος και η κοινωνία την χειροκροτούσε. Είναι νωπές οι εικόνες. Δυστυχώς, μέσα σε μικρό μόνο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να τη μετατρέψετε σε συνώνυμο της καταστολής και από εκεί που ήταν από τις ελάχιστες υπηρεσίες δίπλα και κοντά στον πολίτη, τη φέρνετε απέναντι.
Βάλατε τη ΔΙΑΣ χωροφύλακα του κορωνοϊού, διαστρέφοντας κι αντιστρέφοντας τη φυσική επιλογή της λειτουργίας της.
Οι ευθύνες πρώτα και κύρια βαραίνουν εσάς. Για πολλούς και ποικίλους λόγους. Όχι μόνο επειδή βλέπατε κι ακούγατε, αλλά δεν πράξατε τα στοιχειώδη. Περισσότερο όμως επειδή δια των εντολών σας, δεν έχετε την ηθική δύναμη και αξία ν’ αναλάβετε την αποκλειστικά μονόπλευρη ευθύνη σας. Τα ρίχνετε πάλι στον αστυνομικό, με την παρότρυνση “μην ανησυχείς, μια άτεκνη από ευθύνη ΕΔΕ θα είναι” στην προσπάθεια σας να καλύψετε όχι την όποια ευθύνη του αστυνομικού, δεδομένη ή μη, αλλά το σύνολο των δικών σας.
Από τη μια ντροπή. Από την άλλη, δυστυχία για τον πολίτη, αλλά και για τον αστυνομικό, που έχει τέτοιους στρατηγούς να ηγούνται. Μικρούς και μοιραίους.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı