You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Αυτή είναι η αλήθεια

Αυτή είναι η αλήθεια

Αυτή είναι η αλήθεια

Τι το ’θελε ο Αντώνης Σαμαράς να επισκεφθεί το Περιστέρι; Και του το ’λεγαν οι στενοί του συνεργάτες. Άστο, γιατί… δεν σε παίρνει. Αναζητούσε, όμως, την επαφή με τους πολίτες των φτωχών συνοικιών που τραβάνε το μεγαλύτερο λούκι. Ε, πώς να μην εξεγερθούν οι Περιστεριώτες μόλις είδαν τον πρωθυπουργό φάντη μπαστούνι να τους θυμάται προεκλογικά, με τα τόσα δεινά που έχει προκαλέσει η πολιτική του; Ακουσε, λοιπόν, τα εξ αμάξης. Και τι δεν του παν. Είναι κι αυτά τα προκλητικότατα προεκλογικά σποτάκια, βλέπετε, με τον καλομακιγιαρισμένο απερχόμενο πρωθυπουργό που έχουν ερεθίσει – όπως θα ’λεγε και η Σία Κοσιώνη – πολύ κόσμο.

Και ποιος δεν έχει δει το σποτ με τον κο Σαμαρά και τον στημένο διάλογο με τους πιτσιρικάδες που συναντά δήθεν τυχαία ενώ παίζουν μπάλα στην πλατεία. Αν περπατούσε καθημερινά στις φτωχογειτονιές και συνομιλούσε με τα παιδιά που ζουν εκεί, άαααλλα θα του έλεγαν, όπως φερ ειπείν «στο σπίτι δεν υπάρχει ούτε ψωμί. Ο γονείς είναι άνεργοι» ή «χάσαμε το σπίτι μας». Κι αν συναντούσε το παιδί κάποιου νεκρού μικρο-ομολογιούχου, τι θα του ’λεγε ο κος Σαμαράς; Θα ’λεγε το γνωστό ποιηματάκι: «ξέρω, είναι δύσκολα»;

Οσον αφορά στο δεύτερο προεκλογικό σποτάκι της ΝΔ…. Τι καλά που θα ’ταν να επισκεπτόταν ο απερχόμενος πρωθυπουργός μια φορά στο τόσο και μια ελληνική οικογένεια, να καθόταν στη φτωχική κουζίνα της για να δει πώς ζει! Τι τρώει, πώς πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ, τους λογαριασμούς, τα τέλη κυκλοφορίας…. Να ’βλεπε πόσο δύσκολα τα βγάζει πέρα μια 4μελής οικογένεια που έχει γονατίσει από τη δική του εξοντωτική πολιτική! Αλλά αυτά, είπαμε, μόνο στα προεκλογικά σποτάκια της ΝΔ συμβαίνουν.

Οσο για το τρίτο και έσχατο σποτάκι, με τη μητέρα που μας προτρέπει, μετά από έντονο προβληματισμό, «να ψηφίσουμε για να χτίσουμε και όχι για να γκρεμίσουμε» διερωτώμαι: έμεινε τίποτα για να γκρεμίσουμε;. Ποια να γκρεμίσουμε; Τα ήδη γκρεμισμένα;. Αυτή η μητέρα του προεκλογικού μηνύματος της ΝΔ προφανώς ζει στον δικό της κόσμο. Εχει μείνει σε κάποια άλλη εποχή. Δεν ξέρει τίποτα για εκείνες τις μητέρες που αποχαιρέτισαν τα παιδιά τους για μια νέα ζωή στο εξωτερικό; Εγώ, τουλάχιστον, ξέρω κάμποσες που έσφιξαν την καρδιά τους και έβαλαν στο αεροπλάνο το γιο ή την κόρη τους για να εκπληρώσουν σε μια ξένη χώρα τα όνειρά τους.

Αυτή είναι η αλήθεια. Ολα τα άλλα είναι παραμύθια.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı