You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Ας γίνουν, λοιπόν, οι συγκρίσεις!

Ας γίνουν, λοιπόν, οι συγκρίσεις!

Ας γίνουν, λοιπόν, οι συγκρίσεις!

Του Γιώργου Ιωακειμίδη

     Όλοι πρέπει να κρινόμαστε από το έργο μας, όχι από το τι λέμε!

Όχι από τα λόγια και τις υποσχέσεις.

Αυτή είναι μια αρχή που την πιστεύω και τη σέβομαι. Δεν αφορά μόνο τους Δημάρχους, ή μόνο τους αιρετούς. Αυτό ισχύει και για το δάσκαλο και για τον οικοδόμο και για τον έμπορο, για την οικογένεια και το σπίτι μας, για όλους!

Όλοι πρέπει να κρινόμαστε, ανάλογα με την ευθύνη που αναλαμβάνουμε, τη θέση που κατέχουμε, την ειδίκευση ή τις δεξιότητές μας. Αυτό έμαθα να κάνω από μικρό παιδί, αυτό κάνω από το 1982 που υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση.

Νομίζω λοιπόν ότι αυτό το ενιαίο και δίκαιο κριτήριο, είναι αλάνθαστο και για την ψήφο των πολιτών στις 26 του Μάη: Να μας κρίνουν όλους, ανάλογα με την πορεία και το έργο μας. Να κάνουν συγκρίσεις, προσώπων – πορείας – «υποσχέσεων» και πράξεων.

Η Νίκαια και ο Ρέντης, έχουν πλούσια πείρα σε αυτό το θέμα. Ο Ρέντης από το 1995 με εμάς στη Διοίκηση του Δήμου, είχε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης, οικονομικής υγείας και πολλών έργων. Γι’ αυτό και η εμπιστοσύνη που αναπτύχθηκε με τους Ρεντιώτες, είναι ακλόνητη και εκφράζεται με συντριπτικά – αποστομωτικά ποσοστά.

Στο ίδιο διάστημα, η Νίκαια ταλαιπωρήθηκε από διαφορετικές Δημοτικές Αρχές που ακολούθησαν πάνω – κάτω την ίδια «πεπατημένη». Θεωρούσαν τους εαυτούς τους  αυθεντίες που κατείχαν το «αλάνθαστο». Η αλαζονεία και η έπαρση, τους οδήγησαν να μη σεβαστούν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες καλής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Αλλεπάλληλοι και αλόγιστοι δανεισμοί, οδήγησαν το Δήμο στο δυσθεώρητο χρέος των 90 εκατομμυρίων και την πόλη, κυριολεκτικά «στα βράχια».

Από το 2011 στον ενιαίο Δήμο ήμασταν αναγκασμένοι να ισορροπήσουμε πάνω σε μια αντίφαση: Να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη της Νίκαιας, χωρίς να πλήξουμε την εμπιστοσύνη του Ρέντη…

Μετά από σχεδόν 9 χρόνια, λέμε ότι τα καταφέραμε. Ευτυχώς, δεν το λέμε μόνο εμείς. Αυτό είναι το καθολικό συμπέρασμα στην πόλη! Το βλέπουμε και μας το λένε παντού: Στις περιοδείες, στις συγκεντρώσεις, στις συσκέψεις, τις προσωπικές συζητήσεις…

Αυτό που εμφανίζεται τώρα ως «νέο» και διεκδικεί ξανά τη διοίκηση του Δήμου, δυστυχώς είναι το «αμαρτωλό» παρελθόν της πόλης, φτιασιδωμένο με «νέα» – «φρέσκα» πρόσωπα.

Και τι λένε; Τι προτείνουν;

«Ψηφίστε εμάς, που είμαστε καινούριοι υποψήφιοι Δήμαρχοι για να αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο»!

Ο πολίτης που θα κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με το παρελθόν αυτών των υποψηφίων Δημάρχων και κυρίως των Παρατάξεών τους, θα πέσει πάνω στα πέτρινα χρόνια της Νίκαιας! Προέρχονται από τις μήτρες που γέννησαν τις χειρότερες περιόδους της πόλης. Είναι οι ίδιοι και οι πολιτικές που ακολούθησαν, που έφεραν την απαξίωση και φόρτωσαν τόσα δεινά και χρέη στις πλάτες των πολιτών…

Πράγματι λοιπόν, θέλουν ν’ αλλάξουν σελίδα στην πόλη. Μόνο που τη σελίδα της ιστορίας θέλουν να τη γυρίσουν προς τα πίσω, στο παρελθόν! Και αυτό το κρύβουν!

Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που διαδοχικά και επανειλημμένα οι δημότες τους απέρριψαν σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της Νίκαιας και του Ρέντη, δε θα βάλουν σε κίνδυνο όσα οι ίδιοι κατάφεραν όταν μας επέλεγαν με την ψήφο τους για να διοικήσουμε τον ενιαίο Δήμο το 2010 και το 2014, για δύο διαδοχικές θητείες.

Τώρα μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις με το παρελθόν της πόλης.

Αναλάβαμε μια πόλη χρεωκοπημένη, σε μια χώρα χρεωκοπημένη και με το βάρος 3 μνημονίων όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα ο Δήμος δε χρωστά σε κανένα, έχει ένα σημαντικό αποθεματικό στο ταμείο του, έχει νοικοκυρέψει την πόλη και είναι σε εξέλιξη έργα πολλών εκατομμυρίων. Και αυτά τα καταφέραμε με 450 λιγότερους εργαζόμενους λόγω συνταξιοδοτήσεων και χωρίς νέες προσλήψεις.

Δεν ξέρω πόσα τέτοια παραδείγματα Δήμων υπάρχουν πανελλαδικά. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι δεν ήταν εύκολο αυτό που έγινε και το καταφέραμε γιατί το πιστέψαμε και επειδή δουλέψαμε σκληρά.

Δεν είναι όλα όπως τα φανταστήκαμε. Δε λέμε ότι όλα είναι καλά. Όμως τίποτα από το σήμερα δε συγκρίνεται με το παρελθόν. Και αυτός είναι ο λόγος που δε θα επιστρέψουμε εκεί!

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε εξέλιξη πολλά και σημαντικά έργα που τα βλέπουν οι πολίτες. Επίσης, έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση για έργα σχεδόν 10 εκατομμυρίων που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Έχουμε όμως μπροστά μας και τρεις πολύ σημαντικές προκλήσεις: α) Την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση των «5 ρευμάτων», β) την εξοικονόμηση ενέργειας αξιοποιώντας εναλλακτικές μορφές και γ) την ολοκληρωμένη ένταξη των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή ζωή της πόλης και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών που απευθύνονται στους πολίτες.

Νομίζω ότι τα 9 χρόνια δουλειάς μας στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη μας δίνουν το δικαίωμα να ζητήσουμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης που μας έδειξε ο κόσμος. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι το κοινό μας «διαβατήριο» για το κοινό μας μέλλον, στη δική μας πόλη.

Μια πόλη που ενώθηκε μέσα στην αντάρα των καιρών και τώρα σχεδιάζει το «αύριο» με αισιοδοξία.

Μια πόλη που δε βάζει σε κίνδυνο όσα κατάφερε!

Μια πόλη που κάνει τις συγκρίσεις της και προχωρά ΜΠΡΟΣΤΑ!

 

Ο κ. Γιώργος Ιωακειμίδης είναι Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη,

Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Αττικής

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı