You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Απόφαση – καταπέλτης της Περιφέρειας μετά τη φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Απόφαση – καταπέλτης της Περιφέρειας μετά τη φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Απόφαση – καταπέλτης της Περιφέρειας μετά τη φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Ξεκινούν έλεγχοι σε εγκαταστάσεις και συνθήκες εργασίας

Απόφαση σχετικά με το συμβάν στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά τη διάρκεια της σημερινής του Συνεδρίασης.

Σύμφωνα με την απόφαση, “το νέο περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την ασύμμετρη επικινδυνότητα που υπάρχει στο Θριάσιο Πεδίο, εξ’ αιτίας της συγκέντρωσης δεκάδων δραστηριοτήτων που υπάγονται στην οδηγία SEVESO. Τέτοια δυστυχήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κερδοφορία των Oμίλων κτίζεται, όχι από τις επενδύσεις, τον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία, αλλά από τη συμπίεση του εργασιακού κόστους σε βάρος της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Οι μέχρι τώρα επιλογές των Διοικήσεων των ΕΛ.ΠΕ. έδωσαν την συντήρηση του εξοπλισμού σε εργολάβους και τη λειτουργία των μονάδων με νέους, αριθμητικά λιγότερους και άπειρους εργαζόμενους, καθώς τα ΕΛ.ΠΕ. στερούνται του αναγκαίου έμπειρου προσωπικού, σύμφωνα με όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας”.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε να ζητήσει:

1. Από τη νέα διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. να ενημερώσει αναλυτικά και δημόσια τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πολίτες για τις αιτίες και για τα πραγματικά περιστατικά αυτής της τραγωδίας.

2. Από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας που είναι η αδειοδοτούσα αρχή να πάρει ενεργά μέρος στη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος, στον έλεγχο των εγκαταστάσεων που έχει αδειοδοτήσει, καθώς και σε τυχόν επιπλέον μέτρα προστασίας.

3. Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ελέγξει το καθεστώς εργασίας των εργαζομένων στο διυλιστήριο, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, τα ωράρια εργασίας, η τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων κ.α. είτε πρόκειται για μόνιμους εργαζόμενους είτε για εποχικούς.

4. Η Περιφέρεια Αττικής μέσω της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της άμεσα θα πάρει πρωτοβουλία συνάντησης με την Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. και με το σωματείο των εργαζομένων, για τις δραστηριότητες που υπάγονται στην οδηγία SEVESO σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και για την υλοποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εργατικών ατυχημάτων (ΣΑΤΑΜΕ).

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı