You Are Here: Home » ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ » Απόγνωση! – Γράφει η Νάνσυ Αλευρά

Απόγνωση! – Γράφει η Νάνσυ Αλευρά

Απόγνωση! – Γράφει η Νάνσυ Αλευρά

Πίσω από τις ιαχές «θριάμβου» του Βενιζέλου υπάρχει το ανθρώπινο δράμα. Η πελώρια απόγνωση. Ισως είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα των κατόχων των άλλοτε εγγυημένων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Το περίφημο κούρεμα του ελληνικού χρέους έκανε τα ομόλογά τους κουρελόχαρτα που δεν κάνουν πια ούτε για χαρτοπόλεμο.

Τους πτώχευσαν κανονικά και με τον νόμο. Και είναι πολλοί αυτοί που αγόρασαν τα εγγυημένα χαρτιά του δημοσίου για να επενδύσουν με ασφάλεια τις αποταμιεύσεις τους. Ποιος περίμενε ότι το ελληνικό δημόσιο θα φερόταν όπως ο μεγαλύτερος απατεώνας, ο χειρότερος κομπιναδόρος. Πως θα γινόταν εγγυητής στο πιο άθλιο, βρώμικο τζογάρισμα των οικονομιών χιλιάδων Ελλήνων.

Κι, όμως, βλέπουμε αυτούς τους θλιβερούς τύπους, τους υποστηριχτές της φτώχειας, τους οπαδούς της δήθεν ανάπτυξης, να ζητωκραυγάζουν πάνω στα αποκαΐδια του κόπου των Ελλήνων ομολογιούχων και να εμφανίζονται ως υπερήρωες του πιο σκληρού θρίλερ που δεν το παρακολουθούμε απλώς. Το ζούμε καθημερινά, όλοι μας. Να μιλούν ανερυθρίαστα για επιτυχή έκβαση του «αγώνα» τους και για επανεκκίνηση της χώρας χάριν των δικών τους προσπαθειών. Ας πάψουν η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, οι εφημερίδες να τους δίνουν βήμα για να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Ας αναδείξουν τις πραγματικές ειδήσεις.

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı