You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Αποκομμένοι από την κοινωνία

Αποκομμένοι από την κοινωνία

Αποκομμένοι από την κοινωνία

Παραστάσεις για… έχοντες στο Βεάκειο – 20 ευρώ η τιμή για άνεργους, πολύτεκνους και φοιτητές!

Πλούσιο μεν, τσουχτερό δε από πλευράς κόστους εισόδου το φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα στο Βεάκειο θέατρο το οποίο το καθιστά κυριολεκτικώς, απλησίαστο. Η πλειοψηφία των πολιτών αδυνατεί να παρακολουθήσει τις μουσικές εκδηλώσεις και τις θεατρικές παραστάσεις οι οποίες απευθύνονται δυστυχώς, σε άλλα… βαλάντια. Σε εκείνα των ολίγων εχόντων την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν εισιτήριο έως και 25 ευρώ προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση της αρεσκείας τους.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ακόμα και η τιμή για άνεργους, πολύτεκνους και φοιτητές φτάνει, για κάποιες παραστάσεις, τα 20 ευρώ, τιμή ενδεικτική του πώς αντιλαμβάνεται η διοίκηση του ΟΠΑΝ την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ελληνικά νοικοκυριά.

Για του λόγου το αληθές, το κανονικό εισιτήριο της παράστασης «ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ» που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Ιουλίου κοστίζει 25 ευρώ, για τους άνεργους, φοιτητές και πολύτεκνους 20 ευρώ και για τα παιδιά έως 12 ετών 15 ευρώ. Δηλαδή, ο πολύτεκνος που απευθύνεται για διατακτικές και άλλα βοηθήματα στον Δήμο Πειραιά, για να παρακολουθήσει την παράσταση με την οικογένειά του θα πρέπει να καταβάλει το λιγότερο 100 ευρώ(!) εφόσον έχει 4 τέκνα έως 12 ετών. Αν τα παιδιά είναι άνω των 12 τότε το τελικό ποσό διαμορφώνεται στα 120 ευρώ!

Προφανώς ο ΟΠΑΝ βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Είναι αποκομμένος από την κοινωνία η οποία έρχεται καθημερινώς αντιμέτωπη με τη συρρίκνωση της αγοραστικής της δύναμης και την οικονομική ανέχεια.

Προφανώς ο ΟΠΑΝ έχει απολέσει τις ευαισθησίες του απέναντι στις οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των θεατρικών παραγωγών κι ενισχύοντας με τη μετριοπάθειά του την τακτική της «αρπαχτής».

Φέτος, λοιπόν, παραστάσεις θα παρακολουθήσουν όσοι έχουν το 25ευρω. Για τους υπόλοιπους το θέαμα είναι απαγορευτικό καθώς ο ΟΠΑΝ δε φρόντισε να εξασφαλίσει χαμηλό εισιτήριο αλλά και δωρεάν είσοδο για τις ειδικές κατηγορίες των συμπολιτών του.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı