You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Χωρίς επιστημονικό προσωπικό το 1ο Ειδικό Σχολείο στα Καμίνια

Χωρίς επιστημονικό προσωπικό το 1ο Ειδικό Σχολείο στα Καμίνια

Χωρίς επιστημονικό προσωπικό το 1ο Ειδικό Σχολείο στα Καμίνια

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού διαπίστωσε κατά την επίσκεψή της στο 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά στα Καμίνια, η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου. Αν και βρισκόμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς, στο νηπιαγωγείο είναι ανύπαρκτο το βοηθητικό προσωπικό, ενώ δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες λογοθεραπευτή, φυσικοθεραπευτή, ψυχολόγου και σχολικού νοσηλευτή.  Στο Δημοτικό δε δεν υπάρχει κοινωνικός λειτουργός, δεύτερος λογοθεραπευτής και εργοθεραπευτής, παρόλο που είναι ολοήμερο.

«Ταυτόχρονα με τις ελλείψεις στο υπάρχον δυναμικό, το 70% είναι αναπληρωτές, που σημαίνει ότι τα παιδιά αυτά δεν προλαβαίνουν να γνωριστούν, να εξοικειωθούν και να χτίσουν την ανάλογη εκπαιδευτική σχέση με τους δασκάλους τους, διότι κάθε χρόνο το προσωπικό αυτό αλλάζει. Αυτό είναι εις βάρος της εκπαίδευσης και της γενικότερης εξέλιξης των παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες» τόνισε η βουλευτής.

Η κα Μανωλάκου δεσμεύτηκε να πιέσει για άμεση κάλυψη του απαιτούμενου μόνιμου ειδικού βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού αλλά και για μονιμοποίηση των αναπληρωτών και των συμβασιούχων.

«Να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε τα παιδιά να έχουν διέξοδο στη Δευτεροβάθμια Ειδική Εκπαίδευση δεδομένης της μεγάλης έλλειψης σχολείων της Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής, και τελειώνοντας την εκπαίδευση να μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία και στην παραγωγή».

Την κα Μανωλάκου συνόδευσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γρηγόρης Μόφορης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı