You Are Here: Home » Uncategorized » «Αν έχει σκοπό η ΝΔ να μάς ανοίξει την πόρτα να το κάνει τώρα, πριν είναι αργά» – Συνέντευξη του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Μελά στην enpeiraiei.gr

«Αν έχει σκοπό η ΝΔ να μάς ανοίξει την πόρτα να το κάνει τώρα, πριν είναι αργά» – Συνέντευξη του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Μελά στην enpeiraiei.gr

«Αν έχει σκοπό η ΝΔ να μάς ανοίξει την πόρτα να το κάνει τώρα, πριν είναι αργά» – Συνέντευξη του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Μελά στην enpeiraiei.gr

Ακόμα και τώρα, ενώ προσχωρεί στο κόμμα Καμμένου, περιμένει την κίνηση της Συγγρού. Ο Πειραιώτης βουλευτής Παναγιώτης Μελάς στη συνέντευξή του στην enpeiraiei.gr δηλώνει ευθέως ότι αν έχει σκοπό η ΝΔ να ανοίξει την πόρτα στους διαγραφέντες, πρέπει να την ανοίξει το ταχύτερο και όχι να περιμένει την τελευταία στιγμή, διότι θα είναι αργά, όπως λέει. Παραδέχεται ότι οι “Ανεξάρτητοι Ελληνες” θα διεμβολίσουν τη Ν.Δ. και αυτό φαίνεται ήδη από την ανταπόκριση του λαού, αφού εκατοντάδες Νεοδημοκράτες συγχαίρουν τον ίδιο αλλά και τους συναδέλφους του που καταψήφισαν το Μνημόνιο. «Μας λένε ότι με φανατισμό θα είναι κοντά μας» υποστηρίζει ο κ. Μελάς εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στις επερχόμενες εκλογές ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα ψηφίσει αντιμνημονιακά, δηλαδή θα ψηφίσει αυτούς που καταψήφισαν το Μνημόνιο.

-Κύριε Μελά, ενώ αναμένατε τη διαγραφή σας από τον αρχηγό του κόμματός σας, εσείς εμείνατε στο «Όχι» στο δεύτερο Μνημόνιο. Τους λόγους της αρνητικής σας ψήφου τους έχετε εξηγήσει. Αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι αν υπήρξε έστω και μία στιγμή που σκεφτήκατε πως ίσως δεν θα ΄πρεπε να πείτε όχι;

Το «όχι» που είπα στο Μνημόνιο αλλά και στους εφαρμοστικούς νόμους ήταν συνειδτή απόφασή μου, χωρίς να έχω συνεννοηθεί με κανέναν άλλο συνάδελφο. Το έπραξα αυτό διότι δεν επιτρέπεται να καταπιέζεται κι άλλο ο Ελληνικός λαός και κυρίως η μικρομεσαία οικονομική τάξη. Το να κόβονται μισθοί και συντάξεις και να επιβάλλονται επιπρόσθετες φορολογήσεις και χαράτσια μπορεί να είναι ο ευκολότερος τρόπος, αλλά είναι και ο χειρότερος για τον Ελληνικό λαό. Στην Κοινοβουλευτική ομάδα που έγινε το Σάββατο, πριν από την Κυριακή, που ψηφίστηκε το Μνημόνιο, πήρα το λόγο και μεταξύ άλλων είπα :

«Θα ψήφιζα το Μνημόνιο μόνο στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των Κομμάτων θα έλεγαν στον Ελληνικό λαό ότι τα επαχθή αυτά μέτρα, θα τα έπαιρναν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για ένα – δύο χρόνια».

Στο διάστημα αυτό θα αναζητούσαμε άλλες πηγές εξεύρεσης χρημάτων, που υπάρχουν, για να αντιμετωπιστεί η κρίση και αναφέρω μερικές: «Μαύρα» χρήματα, πάταξη της φοροδιαφυγής και ιδίως των μεγαλοφοροφυγάδων, ελάττωση της σπατάλης του Δημοσίου χρήματος, εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών κλπ.

Μετά θα προβαίναμε στην άρση των μέτρων αυτών και θα προσφέραμε αισιοδοξία και ένα χαμόγελο στα χείλη του Ελληνικού λαού.

Παρά την αναμενόμενη διαγραφή μου, είπα «όχι» διότι σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική στενωπό που διέρχεται η χώρα πάνω από πρόσωπα, κόμματα και καρέκλες βάζω τον Ελληνικό λαό.

-Πιστεύετε ότι έχει κλείσει οριστικά η πόρτα της Συγγρού;

Αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ. Αυτό θα το πει η Ν.Δ. και κυρίως ο Αντώνης Σαμαράς. Όμως, εάν έχουν σκοπό να ανοίξουν την πόρτα, πρέπει να την ανοίξουν το ταχύτερο και όχι να περιμένουν την τελευταία στιγμή, διότι θα είναι αργά.

-Θα προσχωρήσετε στο κόμμα Καμμένου και γιατί;

Ο κ. Καμμένος, όπως και άλλοι συνάδελφοι, που καταψηφίσαμε το Μνημόνιο είμαστε αντιμνημονιακοί. Κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση και φυσικά, εάν η Ν.Δ. δεν πράξει το ταχύτερο αυτό που πρέπει να πράξει, τότε οι περισσότεροι θα κινηθούμε με τον κ. Καμμένο στην ίδια πορεία.

-Ωστόσο, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα διεμβολίσουν το κόμμα που μέχρι πρότινος υπηρετούσατε…, τη ΝΔ, στερώντας της ίσως την πολυπόθητη αυτοδυναμία…

Ότι θα διεμβολίσουμε τη Ν.Δ. και μάλιστα δυνατά, είναι γεγονός. Αυτό το έχω αισθανθεί από την ανταπόκριση του λαού, αφού εκατοντάδες Νεοδημοκράτες μας συγχαίρουν για την αντιμνημονιακή κίνηση που κάναμε και είπαμε «όχι». Μας λένε ότι με φανατισμό θα είναι κοντά μας. Προσωπικά, τη Ν.Δ. την έχω υπηρετήσει όχι μόνο ως Βουλευτής για 17-18 χρόνια αλλά και ως συνδικαλιστής (Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου) και δεν έχω δημιουργήσει ποτέ, το παραμικρό πρόβλημα. Υπηρέτησα με απόλυτη ειλικρίνεια τις αρχές και τις αξίες της. Όμως, όπως σας είπα και προηγουμένως, τώρα, όχι απλά πρέπει, αλλά επιβάλλεται, πάνω από τα κόμματα να βάλουμε την καλύτερη πορεία του Ελληνικού λαού και ιδίως της νεολαία μας, που αγωνιά για το μέλλον της. Εμείς, με την πράξη μας λέγοντας «όχι» στο Μνημόνιο δεν κάναμε κακό στη Ν.Δ., κάναμε καλό, διότι εκτονώσαμε τον κόσμο της Ν.Δ., ο οποίος κατά 90% και πλέον είναι αντίθετος με το Μνημόνιο. Οι κινήσεις της ηγεσίας μας ήταν σε λάθος κατεύθυνση.

-Υπήρξε προσέγγισή σας από τον Γιώργο Καρατζαφέρη; Και αν ναι, τι του απαντήσατε;

Προσεγγίσεις μπορεί να υπήρξαν από πολλές πλευρές. Όμως η δική μου στάση ήταν και είναι πάντοτε σταθερά αντιμνημονιακή και- όπως σας είπα – με πολλούς από τους συναδέλφους μου Βουλευτές συζητούμε και κινούμαστε προς την ίδια κατεύθυνση.

-Με ποιο κριτήριο θα πρέπει να ψηφίσουν οι Πειραιώτες στις επόμενες εκλογές; Να ψηφίσουν όσους δεν ψήφισαν το Μνημόνιο ή αυτούς που ισχυρίζονται πως εγγυώνται να βγάλουν τη χώρα από το τούνελ της ύφεσης;

Από την επαφή που έχω με τον κόσμο, πιστεύω απόλυτα ότι στις επερχόμενες εκλογές ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα ψηφίσει αντιμνημονιακά, δηλαδή θα ψηφίσει αυτούς που καταψήφισαν το Μνημόνιο. Τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα, τα οποία δεν μετουσιώνονται σε πραγματικότητα, ο Ελληνικός λαός τα βαρέθηκε. Ο Ελληνικός λαός θέλει πράξεις, γιατί οι πράξεις τον ωφελούν. Πως ισχυρίζονται – όσοι το κάνουν- ότι θα βγάλουν τη χώρα από το τούνελ της ύφεσης, όταν, συνεχώς κόβουν μισθούς και συντάξεις και επιβάλλουν φόρους και χαράτσια; Με αυτή την πολιτική η ύφεση βαθαίνει δεν ελαττώνεται και η ανάπτυξη μένει στα λόγια.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı