You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Αντίθετο και το ΒΙΠΑΣ στο Κέντρο Προσφύγων στο Σχιστό

Αντίθετο και το ΒΙΠΑΣ στο Κέντρο Προσφύγων στο Σχιστό

Αντίθετο και το ΒΙΠΑΣ στο Κέντρο Προσφύγων στο Σχιστό

Την έντονη αντίθεσή του για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων, δυναμικότητας 4.000 ατόμων, ανοιχτού τύπου και υπό στρατιωτικό έλεγχο, στο στρατόπεδο Στεφανάκη στην Λ. Σχιστού εκφράζει το Δ.Σ. του ΒΙΠΑΣ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι “προξενεί ερωτηματικά και έκπληξη το γεγονός πως, χωρίς καμία μελέτη ούτε καν ενημέρωση, όχι μόνον ημών των ιδίων, που δραστηριοποιούμεθα επιχειρηματικά στην περιοχή, αλλά και των τοπικών δήμων, το Υπουργείο Άμυνας παραχώρησε τον χώρο των 7.750 τ.μ ,μαζί με το εγκαταλελειμμένο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων για παιδιά, μέσα σε μία νύχτα. Στους γνωρίζοντες καλά τον χώρο δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για την καταλληλότητά του από άποψη συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, και όχι μόνον για τους πρόσφυγες, αλλά και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αφού ξαφνικά θα βρεθεί δίπλα τους μία πόλη των 4.000 κατοίκων, με ανύπαρκτες υποδομές υγιεινής. Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης ότι η κατάσταση θα είναι υπό τον έλεγχο του Στρατού δεν καθησυχάζει κανέναν, αφού τα γεγονότα της Ειδομένης είναι πρόσφατα και όλοι γνωρίζουμε πως μόνιμη επιδίωξη αυτών των ανθρώπων είναι να <δραπετεύσουν> στο εξωτερικό, με την πρώτη ευκαιρία και με οποιοδήποτε κόστος”.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ιωάννης Πολυχρονόπουλος ρωτά ποιος θα ελέγχει αυτές τις κινήσεις και τις συναλλαγές, που ξέρουμε όλοι πώς γίνονται και τί κινδύνους εγκυμονούν;

“Αν πιστεύουμε πως με τέτοιες προχειρότητες συμβάλλουμε στην καταπολέμηση αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης, τότε οι υπεύθυνοι θα πρέπει να μας πούν ποια μέτρα πήραν για να προλάβουν την υποβάθμιση του χώρου, για να μην αυξηθεί η παραβατικότητα στην περιοχή και για να προφυλάξουν απελπισμένους ανθρώπους και παιδιά, που θα κινούνται άναρχα σε έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας , όπως η Λ. Σχιστού;

Το Δ.Σ της ΒΙ.ΠΑ.Σ. Α.Ε. , που εκπροσωπεί 80 επιχειρήσεις και 2.000 εργαζόμενους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, έχει πλήρη επίγνωση του τι σημαίνει προσφυγιά, αφού πολλοί κάτοικοι της περιοχής είναι και οι ίδιοι πρόσφυγες, δεν μπορεί όμως να μην επισημάνει πόσο λάθος είναι η συγκεκριμένη απόφαση και μάλιστα με τον τρόπο που έγινε”.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής, μαζί με τις δημοτικές αρχές, να αντιδράσουν σε αυτό που γίνεται χωρίς κανέναν σχεδιασμό .

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı