You Are Here: Home » ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ » Ανθρωποι και… ανθρωπάκια

Ανθρωποι και… ανθρωπάκια

Ανθρωποι και… ανθρωπάκια

Δόξα τω Θεώ, αυτή η εκλογική αναμέτρηση μάς ψιλοάνοιξε τα μάτια για να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι. Να δούμε ξεκάθαρα τους «παπαγάλους» και τα «παπαγαλάκια», τους «πουλημένους» ή τους «εξαγορασμένους», όπως θέλετε πείτε το, που ξεπουλάνε αρχές και ιδανικά, τους «προσκυνημένους» και τους «υποτακτικούς» που προδίδουν με μεγάλη ευκολία αυτούς στους οποίους ορκίζονταν πίστη και αφοσίωση. Ολους αυτούς που οσμίζονται το χρήμα, γλύφουν και επαιτούν για καμιά θεσούλα μπας και βολευτούν. Δε θα μιλήσω για παντελονάτους και μη. Για λειράτες και μη. Θεωρώ ότι είναι πολύ πασέ.

Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, ακόμα και οι πιο αδύναμοι στη Γλώσσα της γ΄δημοτικού, έμαθαν να παίζουν στα δάχτυλα, όλες τις κτητικές και προσωπικές αντωνυμίες, και να κλείνουν αν μη τι άλλο, ολόσωστα, το ρήμα «αγοράζω» στην Ενεργητική Φωνή από τον αόριστο μέχρι και τον συνοπτικό μέλλοντα: αγόρασε, αγοράζει, θα αγοράσει αλλά και στην Παθητική: αγοράστηκε!

Σέβομαι και υπολήπτομαι αυτούς που δεν αλλαξοπιστούν και μένουν προσηλωμένοι  στις ιδέες και στα πιστεύω τους, με όποιο κόστος. Που ορθώνουν το ανάστημά τους και αντιστέκονται για να υποστηρίξουν το δίκιο και την αλήθεια τους. Που δεν «περιστρέφονται» ανάλογα με τη φορά του… ανέμου. Που δίνουν τη μάχη μέχρι τέλους όποια κι αν είναι η έκβαση. Αλήθεια, πόσοι τέτοιοι θα βρίσκονται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο; Άλλη μια θλιβερή διαπίστωση!

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı