You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Ανεξέλεγκτη η λειτουργία του λατομείου Αγγέλου στη θέση Γούβα-Μπατσί στη Σαλαμίνα”

“Ανεξέλεγκτη η λειτουργία του λατομείου Αγγέλου στη θέση Γούβα-Μπατσί στη Σαλαμίνα”

“Ανεξέλεγκτη η λειτουργία του λατομείου Αγγέλου στη θέση Γούβα-Μπατσί στη Σαλαμίνα”

Eρώτηση Λαφαζάνη στη Βουλή και  αίτηση κατάθεσης εγγράφων

 

Στην ανεξέλεγκτη λειτουργία του λατομείου Αγγέλου στη θέση Γούβα Μπατσί στη Σαλαμίνα αναφέρεται στην ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Η ερώτηση η οποία απευθύνεται στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών αναφέρει ότι η λατομική εταιρεία διαπιστωμένα παραβιάζει επανειλημμένως και καθ’ υποτροπήν τους όρους λειτουργίας του λατομείου όπως αναφέρονται σε αποφάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών. Ειδικότερα, στις 4-11-2011 διενεργήθηκε αυτοψία στο λατομείο από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος (Ε.Μ.Ν.Ε.), όπου επιβλήθηκε προσωρινή απαγόρευση εξορυκτικών εργασιών. Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση ισχύει μέχρι και σήμερα.

Η εταιρεία διέθετε έγκριση περιβαλλοντικών όρων, ωστόσο τον Νοέμβριο του 2011 έληξε η χρονική διάρκειά της, ενώ οι μεταβολές που έχουν επέλθει την καθιστούσαν από καιρό ανεφάρμοστη και ανεπαρκή για την προστασία του περιβάλλοντος. Εν συνεχεία υπέβαλε νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία απερρίφθη τόσο από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής όσο και από τον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. (κατά την προσφυγή της εταιρίας). Ετσι σήμερα η λατομική εταιρία «Αγγέλου Λατομεία Σαλαμίνας Ανώνυμη Εταιρεία» στερείται αδειών για την διενέργεια και εκτέλεση νομίμων λατομικών εργασιών, ενώ επιπλέον της έχει επιβληθεί και απαγόρευση εξορυκτικών εργασιών.

Παράλληλα, το Δασαρχείο Πειραιά σε δύο αυτοψίες του τον Μάιο του 2012 και τον Ιούλιο του 2012 διαπίστωσε ότι γινόταν εξόρυξη εντός της αναδασωτέας εκτάσεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος, μετά από 24 χρόνια λειτουργίας, όχι μόνο δεν έχει τηρηθεί, αλλά και δυσχεραίνεται όσο συνεχίζονται οι παράνομες εξορύξεις ακόμη και εντός της αναδασωτέας έκτασης.

Ο κος Λαφαζάνης ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς:

1. Σε ποιές ενέργειες θα προβoύν, για να διαπιστωθεί αν η εταιρεία παραβιάζει την υπάρχουσα νομοθεσία; Εάν διαπιστώσουν ότι η υπάρχουσα νομοθεσία παραβιάζεται, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να σταματήσουν οριστικά οι παράνομες εξορύξεις από την λατομική εταιρία, έτσι ώστε να διασφαλιστεί έστω και την ύστατη στιγμή η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλεια των εργαζομένων εντός και εκτός του λατομείου καθώς και των περιοίκων;

2. Γιατί δεν “σφραγίζεται” ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, που είναι εγκατεστημένος εντός αναδασωτέας έκτασης, αφού η λατομική εταιρία είναι υπότροπος και επιπλέον δεν διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας του εξοπλισμού αυτού από την έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί;

Ο βουλευτής υπέβαλε και αίτηση κατάθεσης εγγράφων και συγκεκριμένα τις διοικητικές πράξεις και αποφάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, που, τυχόν, εκδόθηκαν σε βάρος του εκμεταλλευτή κατόπιν των προαναφερομένων μη σύννομων ενεργειών του.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı