You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Αμεση επανασύσταση του ΥΕΝ ζητούν οι απόστρατοι του Λ.Σ.

Αμεση επανασύσταση του ΥΕΝ ζητούν οι απόστρατοι του Λ.Σ.

Πυρά κατά του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά και κατά της αρχιτεκτόνισσας της διάλυσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, καθηγήτριας Μ. Λεκάκου εκτοξεύει η Ενωση Αποστράτων Λ.Σ.

Με ανακοίνωσή της ζητά την άμεση επανασύσταση του διοικητικού φορέα της Ναυτιλίας, την υπαγωγή σε αυτόν του Αρχηγείου του Λ.Σ. και τη στελέχωση των υπηρεσιών του με το προσωπικό του. Επίσης, κάθε μεταβολή στο χώρο, να είναι αποτέλεσμα δημόσιας ενδελεχούς μελέτης στην οποία βαρύνουσα γνώμη θα έχουν οι φορείς της ναυτιλίας ενώ το κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει, όπως αναφέρει, βαθειά να κατανοήσει ότι «τα πλοία και ιδιαίτερα τα ποντοπόρα και οι ναυτικοί που τα επανδρώνουν δεν είναι εργοστάσια. Κινούνται επί εικοσιτετραώρου βάσεως 365 ημέρες το χρόνο ανά τους ωκεανούς μεταξύ απείρου και αβύσσου και έχουν ανάγκη στήριξης από ένα ενιαίο Εθνικό Κέντρο. Οι άνθρωποι του κέντρου πρέπει να είναι αντιστοίχου εικοσιτετραώρου διαθέσεως, με εξειδικευμένες γνώσεις και ναυτικές εμπειρίες».

Οι ναυτικές εμπειρίες αποκτώνται στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στα ποντοπόρα εμπορικά μας πλοία. «Ο συνδυασμός της επιστημονικής γνώσης και της ναυτικής κατάρτισης είναι εκ των ων ουκ άνευ για την στελέχωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Στοιχεία τα οποία άριστα κατέχουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Όσοι νέοι φιλοδοξούν να υπηρετήσουν την Μεγάλη Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία, τον μεγάλο αυτό αιμοδότη της Εθνικής μας Οικονομίας από το χώρο του Διοικητικού της φορέα, ας σπεύσουν να καταταγούν στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος. Τους περιμένει μέλλον δόξης λαμπρόν».

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı