You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » «Αμεσα μέτρα προστασίας των ναυτεργατών από τον κορωνοϊό»

«Αμεσα μέτρα προστασίας των ναυτεργατών από τον κορωνοϊό»

«Αμεσα μέτρα προστασίας των ναυτεργατών από τον κορωνοϊό»

Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την πρόληψη και την προστασία της ζωής των ναυτεργατών από τον κορωνοϊό, ζητούν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Τα τρία σωματεία μεταφέρουν την ανησυχία των ναυτεργατών στα καράβια και στις εφοπλιστικές εταιρείες από τα νέα κρούσματα που έχουν καταγραφεί εκτός της Κίνας, σε Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα κ.α.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι πέρα από τις γενικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας όπως είναι το πλύσιμο των χεριών, καμία αναφορά δε γίνεται στα έγγραφα του Υπουργείου Ναυτιλίας για την ευθύνη των εφοπλιστικών εταιρειών όσον αφορά την προστασία των ναυτεργατών σε πλοία που προσεγγίζουν λιμένες όπου έχουν εκδηλωθεί κρούσματα κορωνοϊού, τον έλεγχο όσων επαναπατρίζονται μέσω άλλων χωρών αλλά και τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας τους όταν πρόκειται να βρεθούν σε καράβια σε λιμένες κρατών όπου υπάρχουν κρούσματα. Επίσης, δε γίνεται καμία αναφορά για τον έλεγχο της τροφοδοσίας των καραβιών στα αντίστοιχα λιμάνια.

Ναυτικοί Πράκτορες

Την ανάγκη μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό στα λιμάνια, ιδιαίτερα στη διακίνηση φορτίων με πλοία, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναυτικών Πρακτόρων Ελλάδος, Βασίλης Καμπάκης.

Τόνισε ότι θα ήταν καλό στα λιμάνια της χώρας να υπάρχει υγειονομικός έλεγχος στο πλοίο, πριν αυτό δέσει στο λιμάνι, παρουσία γιατρού, και μετά να δίνεται η έγκριση, σε σύντομο χρόνο, για την αποβίβαση ανθρώπων και φορτίων.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı