You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Αλ. Κοτέας: Δεκάδες σχολικά κτίρια στον Πειραιά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας

Αλ. Κοτέας: Δεκάδες σχολικά κτίρια στον Πειραιά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας

Αλ. Κοτέας: Δεκάδες σχολικά κτίρια στον Πειραιά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας

Επίσκεψη στο 13 ο ΓΕΛ Πειραιά, ύστερα από το περιστατικό αποκόλλησης μαρμάρου, πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Κοτέας, υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιά και δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά.
Το κτίριο βρίσκεται στον 6 ο όροφο και είναι μισθωμένο από την αρμόδια
Σχολική Επιτροπή. Οι καθηγητές και ο διευθυντής σημείωσαν πως ήταν θέμα τύχης το γεγονός ότι δεν περνούσε κάποιος περαστικός από κάτω, ενώ το συμβάν έγινε σε ώρα που τα παιδιά ήταν μέσα στις αίθουσες, διαφορετικά τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί αλλιώς. Τόνισαν πως θα έπρεπε να έχει διασφαλιστεί η ασφάλεια του κτιρίου πριν εκμισθωθεί για σχολείο, ενώ και για τα ζητήματα που αφορούσαν την ασφάλεια του κτιρίου, ο διευθυντής είχε ενημερώσει εδώ και καιρό τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Tο κτίριο ανήκει σε ιδιώτη και ενοικιάζεται έναντι υψηλού ενοικίου (στο παρελθόν μάλιστα στέγαζε το γυμνάσιο της Ραλλείου) ενώ -όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από καθηγητή- «με τα χρήματα που
δίνουμε για ενοίκιο όλα αυτά τα χρόνια, θα είχε κατασκευαστεί ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο για όλους μας».

Η αρμόδια δημοτική υπηρεσία προχώρησε σε προσωρινές εργασίες αποκατάστασης που όμως δεν λύνουν το πρόβλημα, αφού μεσολαβεί και ο ιδιώτης ιδιοκτήτης, με αποτέλεσμα οι εργασίες για την επισκευή του κτιρίου να ξεκινήσουν μόλις κλείσουν τα σχολεία τον Ιούνιο!

Ο Αλέξανδρος Κοτέας τόνισε πως «Η ασφάλεια των παιδιών και των
εργαζομένων θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα για την Κεντρική και Τοπική Διοίκηση, όμως το κράτος και οι τοπικές αρχές μοιράζουν τα κονδύλια που βγαίνουν από τη φορολογία και το «ξεζούμισμα» των εργαζόμενων σε πολεμικές δαπάνες του ΝΑΤΟ (η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε ποσοστό επί του ΑΕΠ ανάμεσα στα κράτη-μέλη και με ποσό που ανήλθε στα 7,4 δις ευρώ για το 2022), σε προγράμματα επιδότησης και φοροαπαλλαγές μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για να προχωρούν οι μπίζνες τους κ.ά. Τα σχολικά κτίρια που υπάρχουν σήμερα, όχι μόνο δεν καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών και εκπαιδευτικών, είναι κακοσυντηρημένα, χωρίς τους απαραίτητους στατικούς κλπ ελέγχους, ενώ δεν επαρκούν για να καλύψουν τον αριθμό των μαθητών, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται σε κοντέινερ.
Τόνισε ακόμα ότι υπάρχουν δεκάδες σχολικά κτίρια στον Δήμο Πειραιά που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας, κάποια είναι ακόμα και προπολεμικής κατασκευής, ενώ κάθε λίγο και λιγάκι έρχεται στην επιφάνεια και ένα νέο πρόβλημα. Τίποτα δεν γίνεται επί της ουσίας για να κατασκευαστούν σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, γιατί αντιμετωπίζονται ως «κόστος».
Τέλος, σημείωσε πως «το θέμα θα αναδειχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο
Πειραιά από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ωστόσο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να
περιμένουμε ένα νέο «ατύχημα» για να παρθούν μέτρα, όπως έδειξε και το
προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı