You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ: Καταδικάζονται και γίνονται… αόρατοι

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ: Καταδικάζονται και γίνονται… αόρατοι

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ: Καταδικάζονται και γίνονται… αόρατοι

38.000 οι ανεκτέλεστες δικαστικές αποφάσες που αφορούν αλλοδαπούς κακοποιούς – Δεν έχει εντοπιστεί η εθνικότητα 53.000 καταδικασθέντων!Διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των χιλιάδων ανεκτέλεστων δικαστικών αποφάσεων που αφορούν κυρίως αλλοδαπούς. Τα τελευταία χρόνια, με την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών στη χώρα μας, χιλιάδες είναι οι υποθέσεις που αφορούν στην τέλεση ποινικών αδικημάτων και απασχολούν τα ελληνικά δικαστήρια. Ωστόσο, οι καταδικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται σε βάρος των παρανομούντων λαθρομεταναστών δεν εκτεκλούνται ποτέ, είτε γιατί οι καταδικασθέντες δεν ήταν παρόντες, είτε γιατί δεν εμφανίστηκαν – αναμενόμενο – όταν τελεσιδίκησαν οι υποθέσεις τους, για να πληρώσουν τις ποινές τους. Και βεβαίως, η διεύθυνση διαμονής τους είναι άγνωστη αφού δεν πρόκειται για νόμιμους, φορολογούμενους μετανάστες με νόμιμη εργασία και μόνιμη κατοικία. Ποιος Πακιστανός, η Γεωργιανός κακοποιός (ληστής, διαρρήκτης, διακινητής ναρκωτικών) θα προσερχόταν αυτοβούλως για να πληρώσει τη χρηματική ποινή που του επεβλήθη; Και επειδή είναι αυτονόητη η απάντηση, θα ’λεγε κανείς ότι οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται εις μάτην αφού, τελικώς, και οι καταδικασθέντες παραμένουν ατιμώρητοι και ελεύθεροι να επαναλάβουν τα αδικήματα για τα οποία έχουν καταδικαστεί, αλλά και το κράτος χάνει σημαντικά έσοδα. Συγκεκριμένα, από τις ανεκτέλεστες αποφάσεις (που δεν αφορούν μόνο αλλοδαπούς), το συνολικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ.

Στα συρτάρια

Και όλα αυτά συμβαίνουν στο ευνομούμενο ελληνικό κράτος. Οι ανεκτέλεστες αποφάσεις που αφορούν «αόρατους» αλλοδαπούς φτάνουν τις 38.000 ενώ για 53.000 καταδικασθέντες δεν έχει εντοπιστεί καν η εθνικότητά τους! Τα στοιχεία είναι συνταρακτικά και αποδεικνύουν ότι η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι, όπου κυριαρχεί το σκηνικό της ανομίας και της αυθαιρεσίας, με τις αστυνομικές αρχές να αδυνατούν ή και να αδιαφορούν να εντοπίσουν τους καταδικασθέντες και για έναν ακόμη λόγο, που δεν είναι άλλος από την επιφόρτησή τους και με άλλα καθήκοντα.

Εχει παρατηρηθεί δε, κάποιοι «χαλαροί» δικαστές να δίνουν ακόμα και αναστολή της ποινής σε αλλοδαπούς κατηγορούμενους, αρκούμενοι απλώς με τον ισχυρισμό τους περί λευκού ποινικού μητρώου. Χωρίς να προσκομίσουν, δηλαδή, στο δικαστήριο το ποινικό τους μητρώο, αφήνονται ελεύθεροι για αδικήματα όπως η παράνομη πώληση προϊόντων «μαϊμού». Αντιθέτως, στους Ελληνες πολίτες πέφτει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης και σε καμία περίπτωση δεν πείθονται οι δικαστές με προφορικές διαβεβαιώσεις περί πρότερου έντιμου βίου.

Ατιμωρησία

Η Εν Πειραιεί, έχει χτυπήσει το καμπανάκι και στο παρελθόν για το έργο των δικαστών που επιβάλλουν μεν τις προβλεπόμενες από τον νόμο ποινές, γνωρίζοντας, όμως, εξ αρχής την αδυναμία εκτέλεσής τους. Εξ ου και ο ισχυρισμός ότι η χώρα μας είναι ο παράδεισος της εγκληματικότητας, αφού πολλοί λαθρομετανάστες συνεχίζουν ανενόχλητοι την παράνομη δράση τους και διαπράττουν τα ίδια αδικήματα, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθούν ακόμα και να συλληφθούν και να δικαστούν. Επομένως, να, γιατί φαντάζει η Ελλάδα ως η χώρα της Επαγγελίας για τους ξενόφερτους κακοποιούς.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı