You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ακατάλληλα κοτόπουλα σε σούπερ μάρκετ στη Δραπετσώνα και κρεατικά σε οβελιστήριο στον Πειραιά

Ακατάλληλα κοτόπουλα σε σούπερ μάρκετ στη Δραπετσώνα και κρεατικά σε οβελιστήριο στον Πειραιά

Ακατάλληλα κοτόπουλα σε σούπερ μάρκετ στη Δραπετσώνα και κρεατικά σε οβελιστήριο στον Πειραιά

Σε κατασχέσεις διαφόρων τροφίμων ζωικής προέλευσης, συνολικού βάρους 58 κιλών προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πειραιά, στο πλαίσιο των αιφνιδιαστικών και στοχευμένων ελέγχων.

Πιο αναλυτικά, στις 17-07-2013, στο χώρο κρεοπωλείου μέσα σε σούπερ μάρκετ στη Δραπετσώνα, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν 15 κιλά νωπά κοτόπουλα χωρίς τις προβλεπόμενες σημάνσεις, όπως τον κωδικό του εργαστηρίου και την ημερομηνία παραγωγής και λήξης. Τα παραπάνω τρόφιμα κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν. Επίσης, στις 18-07-2013 σε οβελιστήριο του Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν 20 κιλά νωπό γύρο κοτόπουλο και 23 κιλά σουβλάκι χοιρινό νωπό. Όλα τα παραπάνω προϊόντα βρέθηκαν στην κατάψυξη του καταστήματος κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. Χαρακτηρίστηκαν από τους ελεγκτές ακατάλληλα για κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν. Οι σχετικές κτηνιατρικές εκθέσεις κατάσχεσης διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή και διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμα).

Επίσης, από άλλο κλιμάκιο ελεγκτών του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, στις 11-7-2013 σε ψυκτική αποθήκη χονδρικού εμπορίου, εντόπισαν 78 πλαστικά κιβώτια με κεράσια Νάουσας, συνολικού βάρους 156 κιλών και 10 χαρτοκιβώτια με σταφύλια προέλευσης Κρήτης συνολικού βάρους 100 κιλών, με παντελή έλλειψη σήμανσης στα μέσα συσκευασίας. Αφού πρώτα τοποθετήθηκαν οι προβλεπόμενες σημάνσεις παρουσία των ελεγκτών, τα προϊόντα δόθηκαν στην κατανάλωση.

Μετά τη σύνταξη της σχετικής έκθεσης ελέγχου, από τους ελεγκτές τροφίμων, η συγκεκριμένη επιχείρηση παραπέμπεται στην πρωτοβάθμια επιτροπή κυρώσεων για την επιβολή των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία διοικητικών κυρώσεων.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı