You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΑΙΓΙΝΑ: Εργοτάξιο το λιμάνι της Πέρδικας στην έναρξη της τουριστικής περιόδου

ΑΙΓΙΝΑ: Εργοτάξιο το λιμάνι της Πέρδικας στην έναρξη της τουριστικής περιόδου

ΑΙΓΙΝΑ: Εργοτάξιο το λιμάνι της Πέρδικας στην έναρξη της τουριστικής περιόδου

Μεγάλες οι ευθύνες της Περιφέρειας για το έργο που έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί –

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από τις περσινές δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Νήσων σχετικά με το έργο αναβάθμισης του λιμανιού της Πέρδικας στην Αίγινα. Τον Μάη του 2020, η κα Θεοδωροπούλου – Μπόγρη είχε δεσμευτεί ότι η επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας θα ήταν καθημερινή ώστε το έργο να έχει ολοκληρωθεί σ’έναν χρόνο, δηλαδή φέτος.
Οι εικόνες που κατέγραψε προ ημερών η Εν Πειραιεί είναι ενδεικτικές της φάσης στην οποία βρίσκονται οι εργασίες. Το λιμάνι είναι σκαμμένο με μερικές πρόχειρες δέστρες ανάμεσα στα χώματα και με πολλά επικίνδυνα σημεία, αλλά και μια μεγάλη πλωτή φορτηγίδα που καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της προβλήτας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δέσουν τα σκάφη των επισκεπτών. Κι όλα αυτά ενώ ξεκίνησε η τουριστική σεζόν και ήρθησαν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης στην Πέρδικα, οι οποίοι περίμεναν πώς και πώς να δουλέψουν μετά το 6μηνο κλείσιμο των καταστημάτων τους, διαπιστώνουν με μεγάλη απογοήτευση ότι οι εργασίες όχι μόνο δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά προχωρούν με ρυθμούς… χελώνας εις βάρος των επιχειρήσεών τους. “Τώρα που περιμέναμε να δουλέψουμε έχουμε τις εργασίες στο λιμάνι. Πότε θα ολοκληρωθούν ουδείς γνωρίζει. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι δε θα μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι της Πέρδικας τα σκάφη αναψυχής, πλην ελαχίστων” μας είπε ένας από τους καταστηματάρχες.
Οι ευθύνες βεβαίως, βαραίνουν την Περιφέρεια καθώς η επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών ήταν πλημμελής με αποτέλεσμα η σεζόν να κινδυνεύει να χαθεί. Το καλοκαίρι έφτασε, οι θέσεις ελλιμενισμού δεν αυξήθηκαν αλλά αντιθέτως μειώθηκαν, ενώ η πρόβλεψη για φιλοξενία μικρών κρουαζιερόπλοιων πάει για του χρόνου και βλέπουμε.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı