You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Αγριεύει το «παιχνίδι» για την OIL ΟΝΕ

Αγριεύει το «παιχνίδι» για την OIL ΟΝΕ

Αγριεύει το «παιχνίδι» για την OIL ΟΝΕ

Ο Δήμαρχος καταγγέλλει τον πρώην Διοικητή της ΔΑΛ για εξυπηρέτηση των συμφερόντων Μελισσανίδη και ο Δ. Μπακόπουλος αντεπιτίθεται αποκαλώντας τον… φίλο του Μαρινάκη – Στα δικαστήρια οδηγεί τους δύο άνδρες η σφοδρή αντιπαράθεση

Ερίζουν για τις μετρήσεις του «Δημόκριτου» και του «Μετσόβιου» που δίνουν εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα για την πηγή της δυσοσμίας

Το… ματς για την ΟIL ONE συνεχίζεται. Η κίνηση Διαλινάκη να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας το έγγραφο Μπακόπουλου, πρώην Διοικητή της Δημόσιας Αρχής Λιμένων, πυροδότησε νέα ένταση με τον Δήμαρχο να εξαπολύει επίθεση εναντίον όλων όσοι ρίχνουν νερό στον… μύλο του Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος ως γνωστόν, ζητά με αγωγή το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ από τον κο Βρεττάκο για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο Δήμαρχος κατηγόρησε τον κο Διαλινάκη ότι υιοθετεί όσα υποστηρίζει σε έγγραφο που διακινεί ο κος Δημοσθένης Μπακόπουλος, το οποίο, όπως είπε, είναι το μόνο υπερασπιστικό χαρτί που έχει στα χέρια του ο επιχειρηματίας της OIL ONE στη δικαστική διαμάχη. Πρόκειται για τη μέτρηση που διενεργήθηκε στην OIL ONE από τον καθηγητή Ευάγγελο Χριστοφόρου, Διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Αισθητήρων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με εντολή του Διοικητή της πρώην ΔΑΛ, βάσει της οποίας δεν υφίσταται θέμα ρύπανσης αφού δεν παρατηρήθηκε παρουσία βενζολίου και VOC έξω από το εργοστάσιο ενώ εντός των εγκαταστάσεων επίσης, δε μετρήθηκαν υδρόθειο και αμμωνία.

Ο κος Βρεττάκος αναφέρθηκε στην περιοχή των 86 στρεμμάτων στα Λιπάσματα που έχει παραχωρηθεί στον Δήμο και έχει γίνει πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους, αλλά και στις κατηγορίες περί ραδιενέργειας στο έδαφος από το παλιό εργοστάσιο που λειτουργούσε. «Τόσα χρόνια μας έκλεβαν τη θάλασσα. Αυτή η δημοτική αρχή πήγε στην Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και ζήτησε την άδεια για να κάνει ότι έκανε και η περιοχή είναι προσβάσιμη από τους πολίτες» τόνισε ο κος Βρεττάκος ο οποίος απάντησε και στις κατηγορίες που έχει δεχθεί κατά καιρούς για τα έργα που έχουν γίνει με απευθείας αναθέσεις. «Στη σύμβαση παραχώρησης στην Cosco, όταν ξεπουλήθηκε το λιμάνι, εξαιρούνταν οι χώροι που μας παραχωρήθηκαν με την προϋπόθεση να αξιοποιηθούν μέσα σε 24 μήνες. Διαφορετικά θα επανερχόταν η Cosco. Ο Δήμος είχε δύο επιλογές. Nα κάνει ένα μεγάλο τεχνικό έργο που θα γινόταν μετά από 4 χρόνια ή θα επιβάλλει με τον τσαμπουκά του να έχουν οι πολίτες αυτά τα 86 στρέμματα. Τι κάναμε; Με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με τους εργαζόμενους, πήγαμε και κάναμε αυτό που βλέπετε».

Ο κος Βρεττάκος επιτέθηκε φραστικά στον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Δημοσθένη Μπακόπουλο λέγοντας ευθέως πως εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και τα συμφέροντα της ΕΘΝΙΚΗΣ που διεκδικεί κομμάτι από τα 86 στρέμματα, δηλώνοντας παράλληλα πως δεν τον απασχολεί αν θα καταθέσει εναντίον του αγωγή για όσα λέει.

Η απάντηση Μπακόπουλου

Σκληρή ήταν η απάντηση του κου Μπακόπουλου ο οποίος με ανακοίνωσή του έκανε γνωστή την απόφασή του να προσφύγει στα ποινικά και αστικά Δικαστήρια για τους χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε προς το πρόσωπό του ο.. «δάσκαλος της ύβρεως», Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Μάλιστα κατηγόρησε τον κο Βρεττάκο για συναντήσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στα Μέσα του οποίου φιλοξενούνται εσχάτως οι θέσεις του για τη ρύπανση που προκαλεί η OIL ONE.

Ο κος Μπακόπουλος εξέφρασε την απορία του για ποιο λόγο επιμένει ο Δήμαρχος να επικαλείται την έκθεση του Δημόκριτου για τη δυσοσμία στη Δραπετσώνα, όταν ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι δεν είναι επαρκής και για τον λόγο αυτό θα διεξαχθεί νέα μελέτη  από το ΑΠΘ αλλά και γιατί επιμένει να επιτίθεται στο εθνικό επιστημονικό asset καθηγητή Ευάγγελο Χριστοφόρου. «Ο κος Οικονόμου επίσης «άδειασε» και την επιλογή της απευθείας ανάθεσης αξίας 316.00 ευρώ στον κ. Θωμά Μάγγο, ζήτημα στο οποίο θα επανέλθουμε».

Ως προς την επικινδυνότητα των Λιπασμάτων ο κος Μπακόπουλος υποστήριξε ότι ουδέποτε το Παρατηρητήριο διατύπωσε άποψη. Απλώς, ανέδειξε την εισήγηση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά στο Περιφερειακό Συμβούλιο σύμφωνα με την οποία η περιοχή είναι ρυπασμένη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. «Εξαπάτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο ο κος Γαβρίλης, κύριε Βρεττάκο;» είναι ένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου καλώντας τον Δήμαρχο να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση αυτοψίας της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας η οποία έλαβε χώρα πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της ανάπλασης. Τον κάλεσε δε να δημοσιοποιήσει και τις μετρήσεις οσμών του Δρ. Θωμά Μάγγου, στον ΣΜΑ Σχιστού, στην Ψυττάλεια αλλά και στα καζάνια του Περάματος.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı