You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Αγκυροβολημένο πλοίο στον Πειραιά παρασύρθηκε από τον αέρα και προσάραξε στη Σαλαμίνα

Αγκυροβολημένο πλοίο στον Πειραιά παρασύρθηκε από τον αέρα και προσάραξε στη Σαλαμίνα

Αγκυροβολημένο πλοίο στον Πειραιά παρασύρθηκε από τον αέρα και προσάραξε στη Σαλαμίνα
Το Φ/Γ ”PUFFY” σημαίας Μάλτας το οποίο βρισκόταν από την Παρασκευή αγκυροβολημένο λόγω μηχανικής βλάβης (άφορτο) στο αγκυροβόλιο Πειραιά συνοδεία του Ρ/Κ ”ΧΡΗΣΤΟΣ XLI” Ν.Π. 12492, παρασύρθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και προσάραξε στην Άκρα Τρόπαια ν. Σαλαμίνας.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας, το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν είκοσι ένας (21) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, ρυμουλκήθηκε από το ”ΧΡΗΣΤΟΣ XLI” με τη συνδρομή των Ρ/Κ ”LEON”, ”IFESTOS II” και ”ΧΡΗΣΤΟΣ XXXVII” και προσδέθηκε με ασφάλεια σε εγκαταστάσεις ναυπηγείου στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, όπου τοποθετήθηκε φράγμα περιμετρικά του.
Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας διαπίστωσαν μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο, ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης υφάλων από καταδυτικό συνεργείο διαπιστώθηκε βαθούλωμα γάστρας 2 επί 1 μέτρα καθώς και ρήγμα εντός αυτού 0,5 μέτρου. Γ
Το Υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δε συντρέχει κίνδυνος βύθισης λόγω μικρού βάθους του σημείου ελλιμενισμού.
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο Πλοίαρχος του ”PUFFY” και απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı