You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » «Αβέβαιο αν θα σωθεί και η ελληνική οικονομία»

«Αβέβαιο αν θα σωθεί και η ελληνική οικονομία»

«Αβέβαιο αν θα σωθεί και η ελληνική οικονομία»

«Μπορούμε να ελπίζουμε από το νέο δάνειο και το κούρεμα του χρέους, δεν μπορούμε, όμως, να πανηγυρίζουμε για την επιτήρηση και τις εγγυήσεις. Δανειστήκαμε χρόνο και ελπίδα και συμφωνήσαμε τους όρους οικονομικής παράδοσης και ασφυκτικής εποπτείας της χώρας μας για να μη χρεοκοπήσουμε ατάκτως» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης για τη νέα συμφωνία με την Τρόικα και πρόσθεσε:

«Από τη συμφωνία σίγουρα σώθηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι δανειστές μας και το τραπεζικό σύστημα αλλά παραμένει αβέβαιο εάν θα σωθεί τελικά και η ελληνική οικονομία.

Στο νέο Μνημόνιο κρύβονται πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας για την ελληνική κοινωνία, πολλές θυσίες και αβέβαιο αποτέλεσμα. Οι αναφορές στην ανάπτυξη και στην πραγματική οικονομία που είναι οι παράμετροι των υπολογισμών βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους δεν μας ενθαρρύνουν να πιστέψουμε ότι το 2020 το χρέος μπορεί να μειωθεί στο 120%, ιδιαίτερα εάν η ύφεση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς.

Οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουμε ότι δεν θα αντέξουμε για πολύ με τις σημερινές συνθήκες, όμως παλεύουμε να παραμείνουμε ζωντανοί και θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο νέος μαραθώνιος που μας ζητούν να τρέξουμε θα έχει τερματισμό».

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı