You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Αίγινα: Τα 45 μοιραία λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου

Αίγινα: Τα 45 μοιραία λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου

Αίγινα: Τα 45 μοιραία λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου

Κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο ζητά ο χειρουργός Σ. ΔούκαςΕπί 45 λεπτά ψυχορραγούσε στην άσφαλτο. Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας δεν έφτασε ποτέ. «Δεν υπήρχε οδηγός», είπαν κάποιοι «δεν είχε βενζίνη» ισχυρίστηκαν άλλοι. Κατόπιν τηλεφωνήματος του γνωστού χειρουργού της Αίγινας Σωκράτη Δούκα – ο οποίος μάλιστα ήταν εκτός νησιού – κινητοποιήθηκε ο οδηγός του ασθενοφόρου του ιδιωτικού Νοσοκομείου Αγ. Διονύσιος. Όταν έφτασε, ήταν αργά, παρά τις προσπάθειες της γιατρού του Κέντρου Υγείας και άλλων δύο ιδιωτών γιατρών να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Ο νεαρός μοτοσικλετιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο παραλιακό δρόμο του νησιού βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του αλλά και όλους όσοι τον γνώριζαν.

Άλλο ένα τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα που εκθέτει τους αρμόδιους φορείς για την απραξία, την ανεπάρκεια, τη νωθρότητα για ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα. Αυτό της υγείας.

Τα τελευταία 3 χρόνια και με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, ο χειρουργός Σωκράτης Δούκας, θέτει κατ’επανάληψη το πρόβλημα της έλλειψης μονάδας ΕΚΑΒ επαρκώς στελεχωμένης με επανδρωμένα ασθενοφόρα στο νησί και 24ωρη λειτουργία, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη λειτουργίας ελικοδρομίου. Μάλλον, όμως, απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων γιατί όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όταν η ευαισθησία για το κούρεμα των λογαριασμών ύδρευσης περισσεύει, για το υπέρτατο αγαθό της υγείας, φαίνεται από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα, πως πάει περίπατο.

Ο κος Δούκας ζητάει εδώ και 6 χρόνια τα αυτονόητα.«Για το ελικοδρόμιο υπάρχει μελέτη, αλλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση» μας είπε κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία. Ο γνωστός χειρουργός ο οποίος κάθε φορά σπεύδει όπου του ζητείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ζητά κατεπείγουσα σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Αίγινας με θέμα: «υγεία, διακομιδές ασθενών, ελικοδρόμιο» και έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στο αρμόδιο υπουργείο και να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές για να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı