You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Αίγινα: Στα χαρακώματα για το τουριστικό τρενάκι

Αίγινα: Στα χαρακώματα για το τουριστικό τρενάκι

Αίγινα: Στα χαρακώματα για το τουριστικό τρενάκι

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη για διαφυγόντα κέρδη προειδοποιεί γνωστός επιχειρηματίας της Αίγινας όλους όσοι ορθώνουν εμπόδια στην είσοδο του τουριστικού τρένου στο λιμάνι. Ο κ. Σχοινοχωρίτης ο οποίος, όπως υποστηρίζει, δαπάνησε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να αγοράσει το τρενάκι και να το μεταφέρει στο νησί προκειμένου να τονώσει το τουριστικό ενδιαφέρον για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αξιοθέατα της Αίγινας, δέχεται τους τελευταίους δύο μήνες έναν ανηλεή πόλεμο συμφερόντων. Σύμφωνα με τα όσα λέει στην Εν Πειραιεί, παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος χαιρέτισαν την απόφασή του να τολμήσει το νέο επιχειρηματικό βήμα για να συμβάλλει στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού, δίνοντας το πράσινο φως για έγκριση από τον ΕΟΤ, στη συνέχεια ανέκρουσαν πρύμναν και «ναρκοθέτησαν» την πρωτοβουλία του στερώντας του τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση εντός του κεντρικού λιμένα προκειμένου να παραλαμβάνει τους τουρίστες. Το τρενάκι βρίσκεται σταθμευμένο έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου, σε απόσταση, δηλαδή, ενός χιλιομέτρου περίπου από το λιμάνι, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να χάνουν την ευκαιρία να δουν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως συμβαίνει σε άλλες τουριστικές περιοχές ανά την Ελλάδα.

 

Το βέτο των αμαξάδων

 

Πίσω από την απόρριψη του αιτήματός του βρίσκονται οι αμαξάδες που θεωρούν ότι το τουριστικό τρενάκι ανταγωνίζεται τα ιππήλατα και τους παίρνει την πελατεία. «Εχω περάσει έναν Γολγοθά. Εξασφάλισα όλες τις απαραίτητες άδειες για να φέρω το τρενάκι στην Αίγινα και να το δρομολογήσω και έκτοτε δέχομαι έναν πόλεμο άνευ προηγουμένου. Ο ένας στέλνει το θέμα από τον Ανα στον Καϊάφα. Το Λιμεναρχείο με στέλνει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και αυτό έχει απορρίψει το αίτημά μου να έχει ως αφετηρία το τρένο το λιμάνι της Αίγινας. Τώρα τους ζητώ να επιτραπεί η είσοδος τουλάχιστον τις ώρες που δένουν τα τουριστικά πλοία και αναμένω εδώ και πόσο καιρό την απάντηση. Αυτά μόνο στην Αίγινα συμβαίνουν» δήλωσε ο κ. Σχοινοχωρίτης ο οποίος απέδωσε τη στάση της δημοτικής αρχής σε ψηφοθηρικούς λόγους.

 

«Είναι κοινωνικό το πρόβλημα»

 

Από την άλλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αναφέρεται στην κοινωνική διάσταση του θέματος και στις αντιδράσεις των άλλων επαγγελματιών. Οι αμαξάδες, όπως λέει, ζητούν επί ίσοις όροις αντιμετώπιση και ασκούν βέτο στην είσοδο του τουριστικού συρμού στο λιμάνι. Προειδοποιούν μάλιστα ότι σε αυτήν την περίπτωση θα εισβάλλουν και εκείνοι με τα ιππήλατα προκαλώντας το αδιαχώρητο. Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο απέρριψε ομοφώνως προ ημερών και τη νέα αίτηση του κ. Σχοινοχωρίτη προκαλώντας την έντονη αντίδρασή του. «Είναι σαφές ότι η στενότητα του λιμένα καθιστά την είσοδο του τρένου επικίνδυνη. Εμείς δεν επιθυμούμε τη σύγκρουση των επαγγελματικών ομάδων. Αλλωστε και η άδεια που έχει χορηγηθεί προβλέπει ότι η αφετηρία του τρένου πρέπει να απέχει 15 με 20 μέτρα από το λιμάνι.

Ωστόσο, ο κ. Βάρτζελης δηλώνει αναρμόδιος για το θέμα της χωροθέτησης της αφετηρίας εκτός του λιμένα ενώ δήλωσε άγνοια για τη βούληση της δημοτικής αρχής. Να σημειωθεί ότι δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μας με τον δήμαρχο Θεοδόση Σακκιώτη παρά τις προσπάθειές μας.

Την ίδια ώρα, ο Λιμενάρχης του νησιού Κυριάκος Γκαρής δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί έγκριση στο τουριστικό τρενάκι να χρησιμοποιεί ως αφετηρία κάποιον χώρο πλησίον των εκδοτηρίων. Η συγκεκριμένη λύση θεωρείται εφικτή και δίκαιη αφού στον χώρο πέριξ των εκδοτηρίων αράζουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, οι άμαξες και τα ταξί.

 

Ξενάγηση σε προσιτή τιμή

 

Υπενθυμίζεται ότι σε πολλές τουριστικές πόλεις της χώρας το τουριστικό τρενάκι θεωρείται ως το κατεξοχήν μέσο για την ξενάγηση και ψυχαγωγία των τουριστών. Κινούμενο με χαμηλές ταχύτητες δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να απολαύσει ευχάριστα τη διαδρομή και να γνωρίσει τις τοπικές ομορφιές και τα αξιοθέατα.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı