You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Αίγινα: Παραμένει βυθισμένος στο σκοτάδι ο Ναός της Αφαίας

Αίγινα: Παραμένει βυθισμένος στο σκοτάδι ο Ναός της Αφαίας

Αίγινα: Παραμένει βυθισμένος στο σκοτάδι ο Ναός της Αφαίας

Παρά τις εκκλήσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας, Σταύρου Καλαμάκη ο Ναός της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα παραμένει βυθισμένος στο σκοτάδι. Ειδικότερα τόσο οι εκκλήσεις του προς την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού για τη φωταγώγηση του  έπεσαν στο κενό. Οπως λέει, γι αυτό ευθύνεται μια ανούσια διαμάχη μεταξύ του Υπουργείου και της Περιφέρειας για την υπογραφή σύμβασης όπου θα ορίζεται ποια υπηρεσία θα δημοπρατήσει το έργο.

Ο κος Καλαμάκης σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ανάφερε πως παρά το γεγονός ότι η μελέτη για τη φωταγώγηση του Ναού της Αφαίας και του περιβάλλοντος χώρου έχει εγκριθεί δις από το ΚΑΣ και ενώ το έργο έχει ενταχθεί, μέσω της ΔΕΗ, στο πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού, παράλληλα με τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, την περίοδο 2001-02, καμία πρόοδος δεν σημειώθηκε, σε αντίθεση με την αναβάθμιση του Ναού του Ποσειδώνα που, ευτυχώς, ολοκληρώθηκε εγκαίρως.

“Κύριε Πρωθυπουργέ, ο Ναός της Αφαίας, ένα έργο προγενέστερο του Παρθενώνα, σημειώνει, παρά την εγκατάλειψη, μια αξιοσημείωτη επισκεψιμότητα που αγγίζει τις 100.000 ετησίως. Με δεδομένη την αποφασιστικότητα και την ευαισθησία σας, προσδοκούμε βασίμως σε μια προσωπική σας παρέμβαση για την άρση των αγκυλώσεων και την δρομολόγηση των διαδικασιών, ώστε αυτό το μνημείο της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής να αποκτήσει την αίγλη που του αναλογεί» καταλήγει η επιστολή του κου Καλαμάκη.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı