You Are Here: Home » Uncategorized » Αίγινα: Μπαζώνουν ρέμα με την άδεια του Δήμου!

Αίγινα: Μπαζώνουν ρέμα με την άδεια του Δήμου!

Αίγινα: Μπαζώνουν ρέμα με την άδεια του Δήμου!

Τη βούλα του Δήμου Αίγινας φέρει το παράνομο μπάζωμα ρέματος στην περιοχή Κλειδί της Αίγινας. Ελλείψει χώρου απόθεσης των μπάζων η δημοτική αρχή έδωσε το πράσινο φωςσε ιδιώτες να ξεφορτώνουν τα φορτία τους στο ρέμα με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της σπηλαίωσης που έχει δημιουργηθεί.

Ειδικότερα, κατά τη μεγάλη νεροποντή που σημειώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2010 ένα τμήμα του δρόμου υποχώρησε από την ορμή του νερού με αποτέλεσμα να προκληθεί σπηλαίωση και να διατρέχουν άμεσο κίνδυνο όσα οχήματα περνούν καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο. Παρά το γεγονός ότι τοποθετήθηκε κόκκινη κορδέλα με κώνους που εφιστούν την προσοχή των διερχομένων, μέχρι σήμερα, δύο χρόνια μετά, δεν έχει γίνει η παραμικρή εργασία για την αποκατάσταση του δρόμου. Η δημοτική αρχή με το πρόσχημα της δήθεν αντιμετώπισης του προβλήματος βρήκε τρόπο να λύσει ένα άλλο μεγάλο του πρόβλημα, αυτό της διαχείρισης των μπάζων, γνωρίζοντας ότι δίνει την έγκρισή της για το μπάζωμα ρέματος.

Η προτροπή του Δήμου είναι εγκληματική καθώς γνωρίζουμε σε άλλες περιπτώσεις, ανά την Ελλάδα, και όχι μόνο, ότι η φύση εκδικείται. Στην περίπτωση που επαναληφθεί η νεροποντή του 2010, το ρέμα θα παρασύρει ότι βρει στο πέρασμά του. Σημειώνεται ότι είναι ο μοναδικός δρόμος για την περιοχή Κλειδί – Κλήμα.

Η enpeiraiei.gr συνέλαβε με τον φωτογραφικό της φακό φορτηγό αυτοκίνητο την ώρα που έριχνε τα μπάζα που μετέφερε και απέστειλε το υλικό στην Αστυνομία του νησιού. Η διοικητής ερεύνησε την υπόθεση και ανακάλυψε ότι όντως η ρίψη μπάζων γίνεται με τις ευλογίες του Δήμου, κάτι που παραδέχτηκε και ο Δήμαρχος στη μεταξύ τους επικοινωνία. Ωστόσο, ο κ. Σακκιώτης απέκρυψε από την κ. Γκαρή ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μπάζωμα ρέματος κάτι που απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Παράλληλα, η διοικητής ζήτησε από την Πολεοδομία Πειραιά να διενεργήσει αυτοψία. Η enpeiraiei.gr παρακολουθεί το θέμα λόγω της σοβαρότητάς του και θα επανέλθει.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı