You Are Here: Home » Uncategorized » Αίγινα: Κίνδυνος για δεκάδες ζωές στην πρώτη νεροποντή από το μπάζωμα του ρέματος στο Κλειδί

Αίγινα: Κίνδυνος για δεκάδες ζωές στην πρώτη νεροποντή από το μπάζωμα του ρέματος στο Κλειδί

Αίγινα: Κίνδυνος για δεκάδες ζωές στην πρώτη νεροποντή από το μπάζωμα του ρέματος στο Κλειδί

Εν κρυπτώ από την Τοπική Κοινότητα της Πέρδικας δόθηκε από τη δημοτική αρχή της Αίγινας το πράσινο φως για το μπάζωμα του ρέματος στο Κλειδί. Ο πρόεδρος Τάσος Αμάφης δήλωσε πλήρη άγνοια για την άδεια που ενέκρινε ο Δήμος στον εργολάβο κ. Λούβαρη προκειμένου να ρίχνει τα μπάζα του στο ρέμα, με την αστεία δικαιολογία ότι αντιμετωπίζεται κατά αυτόν τον τρόπο η σπηλαίωση που προκάλεσε η υποχώρηση του οδοστρώματος από την ορμή του νερού κατά τη σφοδρή βροχόπτωση τον Σεπτέμβρη του 2010.

Μάλιστα, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Βλαστός για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προκάλεσε τον κ. Αμάφη ρωτώντας τον αν αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη στην περίπτωση που κάποιο διερχόμενο όχημα πέσει στον γκρεμό. Ωστόσο, το όψιμο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την υψηλή επικινδυνότητα εκδηλώθηκε δύο χρόνια μετά, όταν τα διερχόμενα οχήματα διέτρεχαν τον ίδιο κίνδυνο. Δεν έδειξε, όμως, την ίδια ευαισθησία το προηγούμενο διάστημα.

Πριν από μερικούς μήνες, ο δήμαρχος κάλεσε τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να του υποδείξουν χώρους για την απόθεση των μπάζων. Οπως ήταν αναμενόμενο, ουδείς, εμφανίστηκε πρόθυμος να δεχτεί τα μπάζα στην περιοχή του. Η σπηλαίωση στο ρέμα ήταν μια καλή ευκαιρία να διαχειριστεί η δημοτική αρχή τα μπάζα και να εξυπηρετήσει, συν τοις άλλοις, και τον εργολάβο να τα ξεφορτωθεί ακόμα και σε βάρος της ασφάλειας κάποιων συνανθρώπων μας αφού οι ρίψεις γίνονται και σε άλλα σημεία του ρέματος.

Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το πέρασμα κυρίως τις βραδινές ώρες λόγω έλλειψης φωτεινής σήμανσης που να προειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς ώστε να είναι προσεκτικοί. Η ταμπέλα δε που έχει τοποθετηθεί ενημερώνει για την εκτέλεση δημοτικών έργων δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις.

Παράλληλα, ενώ η Διοικητής της Αστυνομίας κ. Γκαρή έχει ενεργοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ζητώντας τη διενέργεια αυτοψίας από την Πολεοδομία Πειραιά, ο Διευθυντής της κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η εξόφθαλμη παρανομία.

Πέραν του γεγονότος ότι τίθεται θέμα νομιμότητας, το κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει αβίαστα πλέον, είναι ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν στην πρώτη δυνατή βροχή πνιγούν οι κάτοικοι της περιοχής από την ανεξέλεγκτη ορμή του νερού που δεν θα βρίσκει δίοδο διαφυγής στο μπαζωμένο ρέμα;

Η απάντηση είναι απλή, όσο απλά και με ελαφρά τη καρδίαν δόθηκε η «λύση» στη διαχείριση των μπάζων: ο δήμαρχος του νησιού Θεοδόσης Σακκιώτης!

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı