You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Αίγινα: Η δίκη των 10

Αίγινα: Η δίκη των 10

Αίγινα: Η δίκη των 10

Δημοτικοί σύμβουλοι πάνε κατηγορούμενοι για κακούργημα μετά το κούρεμα στον λογαριασμό ύδρευσης του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη

Με την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης απιστίας σχετικής με την υπηρεσία κατά συναυτουργία βρίσκονται αντιμέτωποι δέκα δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας του Δήμου Αίγινας για το περίφημο «κούρεμα» στον λογαριασμό ύδρευσης του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Πρόκειται για την απόφαση που έλαβε στις 31 Αυγούστου 2015 κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο με την οποία οι συνολικές οφειλές του υπουργού,  οι οποίες ανέρχονταν στο ποσό των 6.659,47, μειώθηκαν κατά 60% και συγκεκριμένα κατά 4.040,71 ευρώ. Κατόπιν της απόφασης αυτής η συνολική οφειλή του κου Φλαμπουράρη προς τον Δήμο για την κατανάλωση νερού (τέσσερα δίμηνα) «έπεσε» στα 2.618,76 ευρώ.

Η υπόθεση είχε πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στον Τύπο με τον Δήμαρχο του νησιού να «απολογείται» στα ΜΜΕ ισχυριζόμενος πως προκειμένου ο Δήμος να μη χάσει τα χρήματά του αποφασίστηκε αλλαγή κλίμακας και αντί να χρεωθεί ο κος Φλαμπουράρης με 8 ευρώ ανά κυβικό χρεώθηκε με το τιμολόγιο της κατηγορίας «36-45 κυβικά μέτρα» που είναι περίπου 3 ευρώ. Μάλιστα τότε ο κος Μούρτζης είχε δεχτεί έντονη κριτική για ευνοϊκή μεταχείριση του Υπουργού Επικρατείας (που αν μη τι άλλο έχει την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσει τις οφειλές του) με κάποιους να μιλούν για σχέσεις με έντονο άρωμα διαπλοκής. Αλλοι όμως, δικαιολογούσαν τον Δήμαρχο λέγοντας πως απώτερος στόχος του δεν ήταν άλλος από το να διατηρήσει ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τον Υπουργό για το συμφέρον του νησιού.

Προ ημερών, δυόμισι χρόνια μετά τη λήψη της απόφασης, οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ της διόρθωσης των λογαριασμών ύδρευσης λόγω αυξημένης κατανάλωσης των αιτούντων καταναλωτών, έλαβαν τις κλητεύσεις της Α’ Ανακρίτριας Πειραιά μετά τη σε βάρος τους άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος – μετά από μηνυτήρια αναφορά – για  πρόκληση συνολικής ζημίας στη δημοτική περιουσία ύψους μεγαλύτερου των 30.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση. Οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν στην Ανακρίτρια και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 23 του Φλεβάρη.

«Δε χαρίστηκε ούτε ένα κυβικό»

Ωστόσο, η κατηγορία δεν αφορά μόνο την υπόθεση Φλαμπουράρη, αφορά και τις μειώσεις λογαριασμών κι άλλων καταναλωτών, αλλά όπως μάς ανέφερε ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Οικονόμου, αν δεν υπήρχε το όνομα του υπουργού στις αποφάσεις δεν θα τρέχανε τώρα στα δικαστήρια. «Θα ταλαιπωρηθούμε για να αποδείξουμε ότι δεν υπήρξε δόλος και πρόθεση να ζημιώσουμε τον Δήμο. Ότι η απόφαση που πήραμε ήταν ίδια για όλους τους δημότες, ήταν στα πλαίσια να μην αδικηθεί κανένας δημότης αλλά ούτε να ζημιωθεί ο Δήμος» τόνισε ο κος Οικονόμου υπογραμμίζοντας ότι «πλήρωσαν όλοι τα καταγεγραμμένα κυβικά, δε χαρίστηκε ούτε ένα κυβικό. Πολύ απλά δεν τους εντάξαμε στην τρίτη κλίμακα, εκεί που υπάρχει η ποινή για υπερβολική κατανάλωση. Χρεώσαμε όλους τους δημότες είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη κλίμακα, ανάλογα την περίπτωση. Αν δεν υπήρχε το όνομα Φλαμπουράρη στις αποφάσεις δεν θα τρέχαμε να αποδείξουμε και να υπερασπιστούμε ότι δεν κάναμε κάτι λάθος» κατέληξε ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι ο κος Οικονόμου δεν ψήφισε τη μείωση των οφειλών του υπουργού Επικρατείας (απόφαση 123/31-8-2015).

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı