You Are Here: Home » Uncategorized » Αίγινα: Εγκληματική ολιγωρία

Αίγινα: Εγκληματική ολιγωρία

Αίγινα: Εγκληματική ολιγωρία

Ακινητοποιημένο το ασθενοφόρο λόγω έλλειψης οδηγού!

Παράδοξο και, όμως, συμβαίνει στην Αίγινα! Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας παραμένει καθηλωμένο λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού! Την ώρα που κάποιος συνάνθρωπός μας βρίσκεται σοβαρά τραυματισμένος στο οδόστρωμα και απαιτείται η άμεση διακομιδή του, αναζητείται οδηγός για να μεταφέρει το όχημα στο σημείο του συμβάντος.

Στο Κέντρο Υγείας οι οδηγοί είναι τρεις, όλοι κι όλοι, οι οποίοι καλύπτουν τις τρεις βάρδιες. Αυτό σημαίνει ότι στα ρεπό και αργίες ή σε περιπτώσεις ασθένειας και άδειας δεν υπάρχει αντικαταστάτης με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να βρίσκεται ακινητοποιημένο τις ημέρες εκείνες ακόμα και για τα πιο επείγοντα περιστατικά στο προαύλειο του Κέντρου Υγείας.

Η Αστυνομία, αν και αντιμετωπίζει ανθρώπινα το θέμα, βρίσκεται κυριολεκτικά με σταυρωμένα χέρια αφού απαγορεύεται η διάθεση αστυνομικού 0δηγού.

Σε σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε στο νησί, χειρουργός που παραθερίζει στο νησί, προσφέρθηκε να εκτελέσει χρέη οδηγού – τραυματιοφορέα και να προσφέρει επί τόπου τις ιατρικές του γνώσεις σώζοντας κυριολεκτικά μια αιμόφυρτο άντρα αφού η κατάστασή του έχρηζε τραχειοτομής. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στον δρόμο.

Η έλλειψη οδηγού αποτελεί μείζον ζήτημα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών στην Αίγινα και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει μέχρι σήμερα θύματα. Προφανώς, αν συμβεί το μοιραίο οι αρμόδιες υπηρεσίες κινητοποιηθούν, όπως συμβαίνει πάντα άλλωστε. Αλλά θα έχει χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

 

Στην «εντατική»

 

Παράλληλα, το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί μεσούσης της θερινής περιόδου που το νησί δέχεται μεγάλο αριθμό παραθεριστών. Η enpeiraiei.gr βρέθηκε απόγευμα Κυριακής (29/7/2012) στο Κ.Υ. Αίγινας όπου μία γιατρός και μία νοσηλεύτρια προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά ενώ αν χρειαζόταν κάποιος ασθενής να υποβληθεί σε ακτινογραφία θα ’πρεπε να περιμένει το πρωί της επόμενης μέρας. «Μία συνάδελφος είναι stand by αν συμβεί κάτι έκτακτο. Εμφραγμα, τροχαίο….» μας είπε η γιατρός. Στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν συνολικά 9 γιατροί (6 παθολόγοι, 1 παιδίατρος, 1 οφθαλμίατρος και 1 ακτινολόγος). Πέρυσι οι γιατροί ήταν 10 αλλά ένας εξ αυτών συνταξιοδοτήθηκε ενώ αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί άλλος ένας. «Οποιος φεύγει δεν αντικαθίσταται».

Το νοσηλευτικό προσωπικό ανέρχεται σε 9 άτομα. Τα δύο εργάζονται ως εποχικοί και σε δύο μήνες λήγει η σύμβασή τους. Αυτό σημαίνει ότι από Σεπτέμβρη οι νοσηλευτές θα είναι 7 και όσο οι κρατικές δαπάνες για την υγεία θα μειώνονται οι παροχές θα υποβαθμίζονται και θα συρρικνώνονται. Σε μια τριτοκοσμική χώρα ή στην Ελλάδα του 21ου αιώνα;

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı