You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πειραιάς: Διαμαρτυρία για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στο 41ο Δημ. Σχολείο

Πειραιάς: Διαμαρτυρία για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στο 41ο Δημ. Σχολείο

Πειραιάς: Διαμαρτυρία για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στο 41ο Δημ. Σχολείο

Συμβολική διαμαρτυρία για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας πραγματοποιεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στον πεζόδρομο της Τεγέας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 41ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά. Οπως τονίζουν, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, μια σύντομη καταιγίδα μετέτρεψε ξανά σε ορμητικό ρέμα τη Χαλκίδος, τη Βαλαωρίτου και τους γύρω δρόμους όπου οι κάτοικοι βγήκαν με τις σκούπες για να σπρώξουν τα νερά έξω από τα σπίτια και τις αυλές τους. Οι κάδοι μετατράπηκαν σε βάρκες και αυτοκίνητα αχρηστεύτηκαν από το νερό.
“Περιουσίες «πνίγηκαν», υπόγεια πλημμύρισαν, η Τεγέας μάζεψε νερά. Οργή και αγανάκτηση… Με την πρώτη δυνατή βροχή, αποδείχτηκε ότι τα αποστραγγιστικά έργα που έγιναν στη Χαλκίδος και τους γύρω δρόμους δεν μπορούν να απορροφήσουν τα νερά. Αν και πέρασαν εννιά χρόνια, δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Πολλά ακούσαμε και πολλές υποσχέσεις δόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια που ο Σύλλογος Γονέων αναδεικνύει το ζήτημα και διεκδικεί λύσεις. Οι πολυδιαφημισμένες αναπλάσεις και τα φαντεζί έργα λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια μας, δεν μας έσωσαν από τις πλημμύρες, ούτε έκαναν τη ζωή μας και των παιδιών μας πιο ασφαλή.
Την ίδια ώρα, το αίτημα να ανοιχτεί μια δεύτερη έξοδος κινδύνου για το δημοτικό και το νηπιαγωγείο, από τον πεζόδρομο της Τεγέας προς το πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ ΑΒ, έχει μπλέξει στη γραφειοκρατία του δήμου και φως δεν υπάρχει στο τούνελ. Όπως δεν υπάρχει φως και με την αγωνία της γειτονιάς να γίνει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό έργο, κι όχι μερεμέτια που χρυσοπληρώνουμε όλοι και απλά μεταθέτουν το πρόβλημα λίγα μέτρα πιο κάτω”.
Και συνεχίζουν: “Ζούμε με τα παιδιά μας σε μια γειτονιά που ασφυκτιά, χωρίς ελεύθερους χώρους, αναψυχής και ψυχαγωγίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περίπτωση σεισμού, το σημείο συγκέντρωσης για το σχολείο μας είναι η πλατεία των Αγ. Αναργύρων. Αυτό σημαίνει ότι νήπια, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να διασχίσουν 200 τουλάχιστον μέτρα δρόμου για να φτάσουν σε ασφαλές σημείο!
Για όλα τα παραπάνω, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε γονείς και μαθητές, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, σε μια συμβολική διαμαρτυρία την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στον πεζόδρομο της Τεγέας. Θα βρεθούμε εκεί με τα παιδιά μας για να ζωγραφίσουμε πάνω στον τοίχο που εμποδίζει τα νερά να φύγουν και φράζει την ασφαλή έξοδο από την Τεγέας.
Ζητάμε να ανοίξει τώρα με ευθύνη του Δήμου μια δεύτερη έξοδος κινδύνου από την πλευρά της Τεγέας, χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση, πριν είναι πολύ αργά.
Ζητάμε από κάθε αρμόδιο (υπουργεία, περιφέρεια, δήμο) να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο και χρηματοδότηση της αντιπλημμυρικής προστασίας για τα σπίτια και τα σχολεία μας. Να μην «πνιγόμαστε» όταν βρέχει.
Ζητάμε να αποζημιωθούν κάτοικοι και επαγγελματίες για τις ζημίες που έπαθαν. Πολλοί από εμάς έχουμε πληρώσει μια περιουσία για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές του 2014 και να θωρακίσουμε όσο μπορούμε τα σπίτια, τα γκαράζ, τα μαγαζιά μας.
Φτάνει πια με τις κόκκινες κορδέλες και τις πινακίδες «μην παρκάρετε» πριν από κάθε νεροποντή. Σαν να μας λένε ότι είναι αυτονόητη η καταστροφή και πετάνε σε εμάς την ευθύνη για την προστασία μας!
Στη διαμαρτυρία που οργανώνουμε, έχουμε τη στήριξη των εκπαιδευτικών του δημοτικού και του νηπιαγωγείου, της Ενωσης Γονέων Δ’ Διαμερίσματος και άλλων φορέων της περιοχής.
Καλούμε και άλλους φορείς της γειτονιάς να στηρίξουν τα αιτήματά μας και να συμμετέχουν την Κυριακή.
Καλούμε όλη τη γειτονιά να είναι εκεί! Να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για εμάς και τα παιδιά μας.
Εχουμε απευθυνθεί στο δήμο και σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση και απαιτούμε να το κάνουν χωρίς υπεκφυγές.
Να είμαστε όλοι εκεί! Με την ασφάλεια των παιδιών μας δεν παίζουμε! Θέλουμε να αισθανόμαστε και να είμαστε ασφαλείς, να μην μας πιάνει φόβος κάθε φορά που βρέχει. Αυτό διεκδικούμε!”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı