You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » “Ναυάγιο Ερντογάν στο ΝΑΤΟ”! Σκληρή κριτική από Τούρκους ενάντια στην εξαγόμενη προπαγάνδα!

“Ναυάγιο Ερντογάν στο ΝΑΤΟ”! Σκληρή κριτική από Τούρκους ενάντια στην εξαγόμενη προπαγάνδα!

“Ναυάγιο Ερντογάν στο ΝΑΤΟ”! Σκληρή κριτική από Τούρκους ενάντια στην εξαγόμενη προπαγάνδα!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Συγκεχυμένες οι εκτιμήσεις των Τούρκων αναλυτών και των δημοσιογράφων για τα αποτελέσματα της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Η έγκριτη  δημοσιογράφος και συγγραφέας Ογιά Μπαϊντάρ  , γνωστή για τους αγώνες της , καταγράφει τις απόψεις της στην Ιστοσελίδα Τ24 :

“Σαν να μην μας έφτανε η απειλή των Κούρδων, τώρα μας προβάλουν την απειλή της επέμβασης του ΝΑΤΟ στη χώρα μας.
Αχ αυτό το ζήτημα της διαιώνισης της  χώρας!  Το κυβερνητικό μπλοκ που προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ένα νέο-φασιστικό καθεστώς με σως ισλαμισμού , επικαλούνται τώρα την απειλή του ΝΑΤΟ.
Επειδή, όπως λένε, μαθαίνεις την αλήθεια από τα παιδιά παρακολουθώ τα σχέδια της εξουσίας και τα νέα τεχνάσματα που σκαρφίζεται από τους δημοσιογράφους που  βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία.  Μια καλή πηγή είναι ο διευθυντής έκδοσης της Γενί ΣαφάκΙμπραχήμ Καραγκιουλ. Στο άρθρο του στις 4 Δεκεμβρίου έγραφε: “Το ΝΑΤΟ έγινε πρωταρχική απειλή για την Τουρκία. Όλες οι απειλές εναντίον της Τουρκίας προέρχονται από το ΝΑΤΟ. Προβλέπω μια επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Τουρκία”.
Ανήκω στην γενιά των αριστερών-σοσιαλιστών που αγωνίστηκε εναντίον του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Εδώ και 60-70 χρόνια.”

Η κ. Μπαϊντάρ στη συνέχεια  περιγράφει τους αγώνες που έκανε μαζί με τον Σύνδεσμο Ειρηνόφιλων που ίδρυσε η Μπεχιτζέ Μποράν. Υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ του χθες δεν έχει καμία σχέση με το ΝΑΤΟ του σήμερα και προσθέτει: “Δεν έχει καμία πειστικότητα, κανένα ειρμό  η κουτοπόνηρη πολιτική της εχθρότητας εναντίον του ΝΑΤΟ  και της Δύσης, η τραμπάλα ανάμεσα στις υπερδυνάμεις, η οποία παρουσιάζεται ως ανεξάρτητη  πολιτική και συνεχίζει τους πολέμους προσφέροντας ως ρουσφέτι τον εθνικό πλούτο στους εμπόρους όπλων , φτωχοποιώντας τον λαό.
Γίνεται αντιληπτό ότι όχι μόνο στο εξωτερικό ,αλλά και στο εσωτερικό ελάχιστοι υιοθετούν τις προφάσεις της εξουσίας , για την απειλή των Κούρδων που θέτει σε κίνδυνο τη διαιώνιση της χώρας. Καθώς και ότι εξαιτίας αυτής της απειλής συνεχίζεται ο εξοπλισμός, ενισχύεται η πολεμική βιομηχανία, ξοδεύονται πολλά δις δολάρια και θυσιάζεται το αίμα και οι ψυχές μας.
Για να συνεχίσουν το παραμύθι τους εφηύραν την απειλή του ΝΑΤΟ για τη διαιώνιση της χώρας.  Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο για να προσεγγίσουν τον Πούτιν και να εξασφαλίσουν εκπτώσεις στην αγορά άχρηστων όπλων. Με τον τρόπο αυτό θέλουν να ξεπεράσουν την διεθνή απομόνωση στην οποία υπέπεσαν ,να στηριχτούν στην ρωσική αρκούδα και να ενισχύσουν την εχθρότητα ενάντια στις δυτικές αξίες. Αυτή η ιδιότητα υπάρχει στην φύση τους.  Χρειάζονται φρέσκο αίμα στις φαντασιώσεις τους που τρέφονται από πολέμους, εχθρότητες, διχόνοιες και συγκρούσεις.
Τα προβλήματα της χώρας μεγαλώνουν σαν βουνά : Ανεργία, φτώχεια, ανέχεια, ακρίβεια, αφανισμός της μεσαίας τάξης, έλλειψη δικαιοσύνης, δημοκρατικών αξιών και ισοπέδωση της παιδείας. Η εξουσία που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα αναζητά τρόπους για να παραμυθιάσει τον κόσμο. Πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Η στάση του Ερντογάν στη σύνοδο αποκάλυψε το παζάρι που κάνει για αυτή την απειλή.  Θα σπεύσουν κάποιοι να προσθέσουν νέες απειλές για την διαιώνιση της ύπαρξης μας.
Μοναδική, όμως, απειλή για τη χώρα και το λαό μας είναι ο κυβερνητικός συνασπισμός.”

Αλλά και ο Μεχμέτ Μπαρλάς στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ  χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της Συνόδου “μηδέν υπό του μηδενός  μηδέν”. Ο Ερντογάν απειλούσε πως αν δεν αναγνωριστούν οι Κούρδοι του YPG ως τρομοκράτες , δεν θα εγκρίνει το σχέδιο για την ασφάλεια της Βαλτικής και της Πολωνίας. Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλντεμπεργκ,  στο Λονδίνο δεν τέθηκε καν το θέμα χαρακτηρισμού της κουρδικής οργάνωσης. Παρά ταύτα ο Ερντογάν υπέγραψε το σχέδιο….”

Πολλές φορές μεταφέρουμε τις απόψεις κάποιων ανθρώπων που αψηφούν τον φόβο της σύλληψης και εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην γειτονική μας χώρα, μακριά από όλα όσα μεταδίδει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της εξουσίας. Οι απόψεις αυτές ίσως αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Μαθαίνοντας όλα αυτά μπορεί κι εμείς να απαλλαγούμε από το φοβικό σύνδρομο που μας διακατέχει έναντι του σουλτάνου εδώ και χρόνια.  Ο βασιλιάς όπως φαίνεται είναι γυμνός και ο γίγαντας έχει γυάλινα πόδια. Αρκεί να του δούμε και να το πιστέψουμε…

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı