You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Μπόχα και ρεσιτάλ υποκρισίας

Μπόχα και ρεσιτάλ υποκρισίας

Μπόχα και ρεσιτάλ υποκρισίας

Οψιμο ενδιαφέρον και επικοινωνιακά τερτίπια για άγρα ψήφων

 

Οσκαρ υποκρισίας διεκδικούν οι εμπλεκόμενοι φορείς στην υπόθεση της έντονης δυσοσμίας που έπνιξε για άλλη μια φορά το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Φαρισαϊσμοί, θεατρινισμοί, υπεκφυγές και έρευνες που παραπέμπουν σε Ηρακλή Πουαρό, χωρίς επί της ουσίας οι αρμόδιοι να βάζουν το δάχτυλο εις τον τύπο των ήλων.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε αιφνιδιαστικά να κλείσει δεκαέξι σχολεία μία μέρα – σύμπτωση; – πριν από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα καζάνια της εταιρείας του Δ. Μελισσανίδη παρόλο που δεν είναι η πρώτη φορά που η βαριά και ανεξήγητη μπόχα κατακλύζει τους παραλιμένιους δήμους της περιφέρειας του Πειραιά. Ο δήμαρχος, για να υποστηρίξει προφανώς το αίτημά του για την απομάκρυνση της OIL ONE από τη Δραπετσώνα προσδίδοντας μάλιστα στοιχεία προσωπικού αγώνα στην κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου, κατάφερε με την απόφασή του να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας στην πόλη του. Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ο οποίος «ανέβασε» το θέμα από κοινού με τον δήμαρχο καλώντας μάλιστα την ΕΥΔΑΠ να εξετάσει το δίκτυο της ευρύτερης περιοχής καθώς και τις εγκαταστάσεις του ΚΕΛ της Ψυττάλειας. Η τελευταία σε ανακοίνωση που εξέδωσε την επόμενη κιόλας μέρα ισχυρίστηκε πως όλα βαίνουν καλώς και δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβρη ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής μιλώντας από το βήμα της Βουλής για τη ρύπανση του Σαρωνικού από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, είχε ρίξει το γάντι στη ΝΔ προκαλώντας την να απαντήσει αν πέφτουν επεξεργασμένα όλα τα βιομηχανικά απόβλητα στην Ψυττάλεια  κατηγορώντας την ότι επί χρόνια αγνοεί τη ρύπανση του Σαρωνικού από εργοστάσια και πάσης φύσεως λύματα.

Το θέμα αυτό πέρασε τότε στα ψιλά, με εξαίρεση την Εν Πειραιεί που το ανέδειξε χωρίς ωστόσο, να λάβει περαιτέρω εξηγήσεις από τον υπουργό παρόλο που του ζητήθηκε – προφανώς δεν ήθελε να δώσει συνέχεια στην εκτόξευση αλληλοκατηγοριών – αλλά και κανένα σχόλιο τόσο από τον αντιπεριφερειάρχη όσο και από την ΕΥΔΑΠ. Ουδείς θέλησε να απαντήσει για το τι ακριβώς συμβαίνει, πόσες και ποιες βιομηχανίες ρίχνουν τα απόβλητά τους στο αποχετευτικό δίκτυο και τι σημαίνει αυτό πρακτικά για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον όπου μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Ολοι οι αίφνης υπερευαίσθητοι σήμερα, που κλείνουν σχολεία και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, τότε σιώπησαν, συγκαλύπτοντας τις ευθύνες με αποτέλεσμα οι πολίτες να εξακολουθούν να βρίσκονται στο σκοτάδι σχετικά με τις δυσάρεστες και – μέχρι ποιου βαθμού; – επικίνδυνες οσμές που ήταν αισθητές και προ της λειτουργίας της εταιρείας του Δ.Μελισσανίδη.

Σημειώνεται ότι η δυσοσμία στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα (σε όλο το παραλιακό μέτωπο της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά) που τώρα «ανακάλυψε» η δημοτική αρχή είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Γιατί τα σχολεία έκλεισαν τη συγκεκριμένη Πέμπτη, μία μέρα πριν από την κινητοποίηση για την OIL ONE; Οι κάτοικοι βιώνουν συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και τα επικοινωνιακά παιχνίδια, τα επαναστατιλίκια και οι όψιμες κορώνες δεν επιλύουν το πρόβλημα και μόνο έναν στόχο έχουν. Την άγρα ψήφων…

Επιβάλλεται υπευθυνότητα και γενναίες αποφάσεις για να απαλλαγούν ο Πειραιάς και οι παραλιμένιοι δήμοι από όλες τις οχλούσες εγκαταστάσεις και να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας στην επεξεργασία των βιομηχανικών λυμάτων που καταλήγουν στο ΚΕΛ της Ψυττάλειας.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı