You Are Here: Home » Uncategorized » «Η Αυτοδιοίκηση αγωνιά» – Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Xρήστος Καρδαράς στην enpeiraiei.gr

«Η Αυτοδιοίκηση αγωνιά» – Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Xρήστος Καρδαράς στην enpeiraiei.gr

«Η Αυτοδιοίκηση αγωνιά» – Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Xρήστος Καρδαράς στην enpeiraiei.gr

Το χρέος των 38 εκατ. ευρώ που κληροδότησε στη νέα δημοτική αρχή η προηγούμενη στερεί κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα, τονίζει στη συνέντευξη που παραχωρεί στην enpeiraiei.gr, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς. Δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και του γεγονότος ότι το νέο Μνημόνιο στερεί σημαντικούς πόρους από την Αυτοδιοίκηση, στον Δήμο Αιγάλεω γίνεται προσπάθεια αξιοποίησης κάθε χρηματοδοτικής πηγής προκειμένου να γίνουν έργα που συμβάλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της πόλης.

Ο Δήμαρχος μιλά ακόμα για την πρωτοβουλία του όσον αφορά στη σίτιση των μαθητών που έχουν ανάγκη, για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ και την εξασφάλιση του ποσού των 700.000 ευρώ, τη συνέχιση των εργασιών στο γήπεδο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης. Διαβεβαιώνει δε τους συνδημότες του ότι η σημερινή Δημοκρατική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

 

 

 

-Κύριε Δήμαρχε, αυτό που απασχολεί πρωτίστως την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι τα οικονομικά της. Κατ’αρχάς ποιο είναι το ύψος του χρέους που παραλάβατε από τη δημοτική αρχή Καλογερόπουλου; Ποια η σημερινή οικονομική κατάσταση και πόσο αυτή σάς επιτρέπει να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας;

 

 

Πράγματι η Αυτοδιοίκηση αγωνιά καθημερινά στο να αντιμετωπίσει προβλήματα χωρίς να διαθέτει τους επαρκείς πόρους. Πρέπει να υπογραμμισθεί ότι οι δυσκολίες γιγαντώνονται περαιτέρω από τη στιγμή που η Αυτοδιοίκηση ανέλαβε νέες αρμοδιότητες χωρίς, όμως, να της μεταφερθούν και οι αντίστοιχοι πόροι, όπως είναι υποχρεωμένη να το πράξει η πολιτεία και προβλέπεται στο Σύνταγμα.

Η ευθύνη της Κεντρικής εξουσίας είναι μεγάλη και καθοριστικής σημασίας για την λειτουργία του θεσμού. Σχετικά με τον Δήμο μας αναλάβαμε υποχρεώσεις και οφειλές από την προηγούμενη διοίκηση που ανέρχονται περίπου στα 38 εκατ. ευρώ, με απλήρωτους εργαζόμενους, προμηθευτές και δάνεια που η εξυπηρέτησή τους απορροφά το σύνολο των ΚΑΠ, γεγονός που μας στερεί κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα. Ως εκ τούτου οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να μην είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.

 

-Δεδομένου του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος και των νέων περικοπών, θα μπορέσει η παράταξή σας να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα;

 

Ασφαλώς γνωρίζετε ότι περίπου 400 εκατ. ευρώ περικόπτονται από την Αυτοδιοίκηση με βάση το νέο μνημόνιο. Αντιλαμβάνεσθε, λοιπόν, πόσο δυσκολεύουν τα πράγματα. Εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης με περικοπές δαπανών και περιττών εξόδων. Παράλληλα, προσφύγαμε σε δανεισμό προκειμένου να ξεκινήσει η σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών μας προς προμηθευτές. Παρά το γεγονός ότι το δάνειο που ζητήσαμε, έστω και «κουτσουρεμένο» έχει εγκριθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η εκταμίευσή του καθυστερεί. Σε σχέση με την εφαρμογή του προεκλογικού μας προγράμματος, είναι γεγονός ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση δυσχεραίνει σημαντικά τις κινήσεις μας για έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες που είχαμε σχεδιάσει. Παρ΄όλα αυτά ανασυντάξαμε τις δυνάμεις μας επανακαθορίζοντας τις προτεραιότητες μας. Ρίχνουμε όλο το βάρος στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, με σκοπό την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, ενώ ταυτόχρονα η καθαριότητα της πόλης αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Είναι γεγονός ότι η γενικότερη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση δεν μας ευνοεί στο να εφαρμόσουμε ολοκληρωμένα και προς όφελος των δημοτών μας το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Όμως, αγωνιζόμαστε στην κατεύθυνση αξιοποίησης κάθε χρηματοδοτικής πηγής προκειμένου να προχωρήσουμε σε έργα που συμβάλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της πόλης μας.

-Πριν από λίγες μέρες έγινε, από όσο γνωρίζουμε, με πρωτοβουλία σας μια συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ίσως αντιμετωπίζουν κάποιοι μαθητές λόγω ανεπαρκούς σίτισής τους. Πώς θα τα αντιμετωπίσετε;

 

Αντιμετωπίζουμε με ξεχωριστή ευαισθησία τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στην σχολική κοινότητα και ιδιαίτερα στους μαθητές. Με πρωτοβουλία μας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους εκπαιδευτικούς με σκοπό τον κοινό μας συντονισμό σε δράσεις που θα εξασφαλίζουν τη σίτιση των λιλιπούτειων συμπολιτών μας. Ήδη υπάρχει στενή συνεργασία και δράση ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνική μας υπηρεσία που έχει αναλάβει τον συντονισμό.

 

-Ο Δήμος σας εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ. Τι περιλαμβάνει;

 

Ο Δήμος μας εξασφάλισε 700 χιλ. ευρώ περίπου μέσω του προγράμματος του ΥΠΕΚΑ, ύστερα από μια ολοκληρωμένη πρόταση που καταθέσαμε. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη μελέτη και τις έργο – κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις στο κτιριακό συγκρότημα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, τη μελέτη βιοκλιματικού σχεδιασμού καθώς και την ανάπλαση της πλατείας Ζαμπέτα. Ακόμη, τη μελέτη για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στο σύνολο του Δήμου Αιγάλεω.

 

-Καταφέρατε να εξασφαλίσετε το ποσό των 500.000 ευρώ για τη συνέχιση των εργασιών στο γήπεδο οι οποίες είχαν σταματήσει στο παρελθόν. Ηταν από τις βασικές σας προτεραιότητες…. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;

 

Με συντονισμένες ενέργειες εξασφαλίσαμε 500 χιλ. ευρώ και εξοφλήθηκαν πέντε πιστοποιημένοι λογαριασμοί ώστε να ξεκινήσει το έργο στο δημοτικό μας στάδιο

«Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Ένα έργο αναγκαίο το οποίο είχε «βαλτώσει». Ήδη έχουμε ζητήσει από τον εργολάβο να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες.

Προτεραιότητά μας είναι να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν όσο το συντομότερο δυνατόν οι παρεμβάσεις στα καταστήματα στον ισόγειο χώρο.

 

-Συμπληρώνετε 14 μήνες στη Διοίκηση του Δήμου. Τι έχετε να πείτε στους συνδημότες σας που σάς εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους;

 

Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου για να τους διαβεβαιώσω ότι η σημερινή Δημοκρατική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Τα προβλήματα είναι πολλά και απαιτούν την πλατιά κοινωνική συμμετοχή. Ιδιαίτερα σήμερα, χρειάζεται να προστατεύσουμε τη συνοχή του κοινωνικού μας ιστού, να δημιουργήσουμε μηχανισμούς αλληλεγγύης, να δείξουμε πραγματικό ενδιαφέρον στον διπλανό μας. Με αυτή τη λογική κινείται και εργάζεται η σημερινή διοίκηση.

Θέλω οι συμπολίτες μου να γνωρίζουν ότι ο Δήμος και το γραφείο μου είναι ανοικτά, όταν και όποτε έχουν ανάγκη. Eίμαι στη διάθεσή τους.

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı